Uručena najveća opštinska priznanja - Nagrada „3. januar“, zahvalnice i plakete

Bjelopoljcu Hajrizu Hačku Brčvaku i podgoričkoj komapniji "Bemax" danas su na svečanoj sjednici SO Bijelo Polje uručena  najveća opštinska priznanja - Nagrada "3. januar".

Ono što je delegiralo Žiri za dodjelu Nagrade „3. Januar“ da na ovaj način donese odluku jeste napor pojedinaca koji su van profesionalnih obaveza i redovnih poslova dali vidljive rezultate.

Od ukupno deset prijavljenih kandidatura, Žiri, u sastavu Vesna Pavićević, predsjednica i članovi: Branko Lazović, dr Petar Asanović, Semir Balić, Momčilo Delić, Suada Zoronjić i dr Adnan Striković, odlučio je najveće opštinsko priznanje bude dodijeljeno Hajrizu Hačku Brčvaku i komapniji "Bemax".

Kako je istakla predsjednica Žirija, Vesna Pavićević, Hajriz Hačko Brčvak Nagradu je dobio za njegovo dobročinstvo, filantropiju, brojne donacije za liječenje.

“A nijesu rijetki ni primjeri kada je pomagao đacima i školama u Bijelom Polju”, dodala je Pavićević.

Ona je kazala da je  kompanija ,,Bemax″ D.O.O. Podgorica priznanje dobila za društveno odgovorno postupanje, pomoć u razvoju lokalne infrastukture i sporta.

Hajriz Hačko Brčvak kazao je da je počastovan ovim priznanjem, da ga ono dodatno obavezuje da nastavi sa humanitarnim radom, a njegovo doborčinost pokazao je i danas, jer će, kako je rekao nagradu pokloniti fondu “Hilal” i organizaciji “Izvor života”.

Ispred kompanije “Bemax” na priznanju se zahavlio  Deis Krivošić, koji je istakao da će nagradu pokloniti školi “Dušan Korać”.

Uručene plakete i zahvalnice

Na današnjoj svečanoj sjednici, održanoj povodom 3. januara Dana oslobođenja i Dana Opštine, uručene su i zahvalnice i plakete dr Hasibu Lukaču, Nikoli Rakonjcu, Milisavu Đuroviću, kao i Zehri Balić.

Predsjednik Žirija za dodjelu javnih priznanja, prof. dr Velimir Rakočević, istakao je da su oni svojim radom, trudom i ostvarenim rezultatima zavrijedili ova opštinska priznanja.

Nagrađeni najbolji studenti

Opština Bijelo Polje ove godinu nagradila je i najbolje studente sa nekoliko fakulteta, a među najboljima su: Šućro Madžgalj – Medicinski fakultet Beograd, Aleksandar Grandov – Veterinarski fakultet Beograd, Ersin Spahić – Medicinski fakultet Podgorica, Semra Husović – Filološki fakultet Nikšić, Vanja Bošković – Arhitektonski fakultet, Vuk Zeković – VATEL studije, Fakultet za turizam i kulturu, Pekunika Šćekić – Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, Seida Kučević – Muzička akademija Cetinje i Amar Sadiković – Fakultet političkih nauka.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE