Ljubav prema folkloru već 55 godina povezuje članove KUD-a „Tekstilac“ (video)

Godina za nama definitivno je bila u znaku brojnih festivala i kulturnih dešavanja, a u njoj je i Kulturno-umjetničko društvo „Tekstilac“ proslavilo veliki jubilej, 55 godina postojanja i rada.

Gostujući u emisiji „Start Art“, Radija Bijelo Polje, rukovodilac KUD-a „Tekstilac“, Emir Mehonjić, istakao je da je i nakon 55 godina to kulturno-umjetničko društvo istinski čuvar tradicije i kulture našeg naroda.

Kako je kazao, i ove novogodišnje i božićne praznike, svojim sugrađanima čestitali su cjelovečernjim koncertom, kako bi još jednom iskazali poštovanje za svu podršku koju dobijaju od njih više od pet decenija.

„Taj koncert je bio poklon svim našim sugrađanima, koji nas već godinama prate, a svaki aplauz i osmijeh koji smo dobili od njih je potvrda naše zalaganja i truda i vjetar u leđa za dalji rad“, kazao je Mehonjić.

Tradicionalni koncert, kako je Mehonjić istakao, protekao je sjajno, a i ovaj put se tražila karta više.

„Priredili smo bogat program, izveli veliki broj koreografija  iz Crne Gore, Srbije, Bosne, Sandžaka, Makedonije, a predstavili smo se i Vlaškim igrama, Vranjanskom i Banatskom svitom. S obzirom da je interesovanje, kao i svih prethodnih puta bilo velki, dužni smo da im priredimo još jedan koncert , jer sve što radimo, radimo za naš grad, za naše Bjelopoljce“, podvukao je rukovodilac KUD-a „Tekstilac“.

Mehonjić je naglasio da je KUD “Tekstilac najbolji” pokazatelj suživota i zajedništva i iskrenog drugarstva i prijateljstva.

“Već 55 godina gajimo iskreno prijateljstvo  i ljubav prema folkloru, to je ono što nas izdvaja i po čemu smo prepoznatljivi”, rekao je on.

Kako je podjsetio za 55 godina postojanja u ovom KUD-u igralo je i pjevalo više od četiri hiljade članova, a svoje igračko umijeće prikazali su na preko dvije hiljade koncerata, festivala i gostovanja širom bivše Jugoslavije i Evrope.

Danas aktivno vježba više od tri stotine članova podijeljenih u šest grupa.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto I video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE