Lica sa invaliditetom da se uključe u politički i javni život

U cilju uspostavljanja potpune ravnopravnosti osoba sa invaliditetom sa drugim licima u svim sferama života, ,,Udruženje za podršku osobama sa invaliditetom “ iz Bijelog Polja u partnerstvu sa NVO ,,Brain’’ započelo je realizaciju projekta ,,Reci NE diskriminaciji OSI”.

Narednih devet mjeseci ove dvije nevladine organizacije realizovaće niz značajnih aktivnosti kako bi informisali osobe sa invaliditetom i članove njihovih porodica o temeljnim pravima i zaštiti od diskriminacije.

Kako je kazao predsjednik NVO „Brain“, Ranko Mešter,jedan od ciljeva projekta ,,Reci NE diskriminaciji Osi” je i veća prisutnost OSI u javnom i političkom životu.

“Radićemo na unapređenju komunikacije predstavnika političkih partija sa osobama sa invaliditetom, zato i planiramo da organizujemo okrugli sto na kojem ćemo ragovarati o učešću OSI u javnom i političkom životu. Ovim projektom želimo da unaprijedimo i komunikaciju između predstavnika institucija i osoba sa invaliditetom, a pokušaćemo da što više OSI upoznamo sa osnovnim principima i načelima Konvencije UN o pravima lica sa invaliditetom”, saopštio je Mešter.

Projekat ,,Reci NE diskriminaciji Osi” koji realizuju ,,Udruženje za podršku osobama sa invaliditetom “ I  NVO ,,Brain’’ finansijski je podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, a ukupna vrijednost je 15.560,00 eura.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE