Učenici muzičkih škola sa sjevera predstavili talenat i umijeće

Završni koncert polaznika muzičkih radionica koje su organizovane u okviru projekta „Muzičke radionice za darovite učenike“ održan je danas u galeriji Centra za kulturu.

Publici u Bijelom Polju predstavili su se učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz našeg grada, ali i djeca iz Berana, Pljevalja, kao i Rožaja,Kolašina i Mojkovca.  

Direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Bijelog Polja, Jasmila Hot, kazala je da  su radionice organizovane za učenike sa odsjeka harmonika, gitara i klavir te da su sa njima radili stručnjaci iz svijeta muzičke umjetnosti iz naše zemlje i regiona.

“Sa djecom su radili profesori iz Beograda Vera Ogrizović, gitara i profesor Milivoje Veljić, klavir, sa cetinjske akademije profesori Danijel Cerović, gitara i Vida Belević, klavir, dok su radionice za harmoniku držali profesori barske i pljevaljske muzičke škole Safet Drljan i Nemanja Potparić”, kazala je Hot.

Projekat „Muzičke radionice za darovite učenike“, koji su realizovali NVO „KAN“ i bjelopoljska Škola za osnovno muzičko obrazovanje, finansijski je podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i to u okviru poziva „Slijedi snove za uspjehe nove“.

“Današnji koncert predstavlja završnu aktivnost projekta čija realizacija je počela u avgustu prošle godine, kada je organizovano 18 dvodnevnih radionica za vše od 150 darovitih učenika sa odjseka klavir, harmonika i gitara sa sjevera naše zemlje, koji su danas dobili sertifikate o završenim radionicama“, kazao je direktor NVO Kan Nikola Simović.

U bjelopoljskom Centru za kulturu svoje umijeće predstavilo je 17 učenika, a svaki nastup ispraćen je gromoglasnim aplauzima publike.

 

Autorka i foto: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE