Litiju u Bijelom Polju predvodili vladika Joanikije i vladika Teodosije

„Ne možemo dozvoliti da u Crnoj Gori pravoslavna sveta vjera, vjera Svetog Vasilija i Petra Cetinjskog bude diskriminisana i izložena nepravdi i zato ćemo nastaviti sa okupljanjima sve dok ne ostvarimo naša prava i zaštitimo slobodu naše vjere”, poručio je danas u Bijelom Polju vladika Joanikije.

Obraćajući se građanima, koji su i danas mirnom protestnom šetnjom izrazili nezadovoljstvo zbog usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, vladika Joanikije je kazao da je u Crnoj Gori danas ugrožena pravoslavna vjera koja je rodila svetitelje i iznjedrila blistavu kulturu, te da u borbi za očuvanje svetinja imaju podršku čitavog pravoslavlja.

Okupljene građane blagosiljao je i vladika raško-prizrenski Teodosije i zahvalio im  što istrajavaju  za svoju vjeru i svetinje.

„Najljepše što se može čuti danas u Crnoj Gori i izvan njenih granica jeste poruka da ne damo svetinje. Jedino svetinje mogu sačuvati dušu našeg naroda zato smo u obavezi da ih sačuvamo, kao što su to činili i naši preci “, rekao je vladika Teodosije.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i audio: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA  RADIJA BIJELO POLJE