Izložba ,,Ljepote Crne Gore na dlanu" sjutra u Bijelom Polju

Izložba ,,Ljepote Crne Gore na dlanu", namijenjena osobama sa ostećenim vidom, kao i ukupnoj javnosti, biće otvorena u četvrtak, 27. februara, sa početkom u 18 časova, u galeriji JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović - Strunjoˮ.

Izložba je dio projekta Biblioteke za slijepe Crne Gore, koji je podržan od strane Savjeta Evrope i Evropske komisije u Strazburu, u sklopu programa  European Heritage Stories i to je  prva takva izložba u našoj zemlji, gdje  lica oštećenog vida i drugi zainteresovani mogu biti u prilici da dodirom dožive kulturno i istorijsko nasleđe Crne Gore.

“To je praktično  izložba kulturnog blaga sa željom da se sva raznolikost i ljepota crnogorske prirodne i kulturne baštine direktno i autentično dočara ukupnoj kulturnoj javnosti, a posebno licima koja zbog senzornih ograničenja do sada nisu imala mogućnost da saznaju kako izgledaju prelijepi crnogorski mostovi, kulturni i vjerski objekti...Obuhvata  23 kulturna, turistička i istorijska objekta znamenitosti Crne Gore u 3D formatu, koji su propraćeni audio vodičem, kao i kratkim tekstom na crnom tisku i na Brajevom pismu”, navodi se u saopštenju Centra za kulturu.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati  do 5. marta 2020.godine.

Tekst objavila: Sanja Čujović

Foto: Centar za kulturu

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE