Skoro 30 godina uspješnog postojanja Srednje elektro-ekonomske škole (video)

Od svog osnivanja 1992. godine, pa sve do danas, Srednja elektro-ekonomska škola u Bijelom Polju iznjedrila je eminentne stručnjake iz svih oblasti, i zauzela značajno mjesto u razvoju ovog kraja.
 
Gostujući danas u emisiji ,,Riječ o školstvu", Radija Bijelo Polje, profesor grupe eloktro predmeta, Dragan Marković podsjetio je na period osnivanja ove ustanove, i kazao da je na početku pohađalo 578 učenika. 
 
,,Interesantno je to što smo u prvoj godini osnivanja škole imali maturante, jer smo preuzeli odjeljenja koja su upisana u susjednoj školi. Nastavu je tada izvodilo oko 30 profesora, a odjeljenja su bila izuzetno brojna", navodi Marković.
 
 
Srednja elektro-ekonomska škola trenutno obrazuje đake za dva područja rada, elektro-tehniku i ekonomiju, pravo i administraciju. 
 
,,Tradicionalno, najviše interesovanje osnovaca uvijek je bilo za ekonomske tehničare i smjer računara",dodaje on. 
 
Danas škola broji 684 učenika kojima predaje 65 profesora. 
 
,,Nastava se izvodi u kabinetima, međutim, u sklopu određenih predmeta postoji i praktični dio nastave koji se izvodi u školi i van nje. Imamo i dualno obrazovanje gdje učenici izvode nastavu u školi i rade kod poslodavaca, sa kojima imamo ugovore i dobru saradnju. Potrebe u narednom periodu će biti veće što se tiče praktične nastave", naglašava Marković. 
 
 
Uslovi rada su dosta dobri, ali je neophodno, kako navodi, pristupiti rekonstrukciji učionica i spratnih ploča. 
 
,,U školi su grede i patos, pa je teško održavati higijenu, ali dobili smo zeleno svjetlo od Ministarstva prosvjete tako da bi to trebalo da se radi tokom ove godine. Što se tiče nabavljanja opreme za praktičnu nastavu, i tu smo u programu sa Ministarstvom", ističe. 
 
Škola je, navodi on, prepoznatljiva po dobrim međuljudskim odnosima koje gaji 30 godina. 
 
,,Mladi bi trebali da shvate da je obrazovanje i znanje najveći resurs. To nam daje šansu da stanemo u red sa visoko razvijenim zemljama", poručuje profesor Marković. 
 
 
 
 
 
 
 
Autorka: Eldina Bećirović
Foto i video: Vladimir Jelić
Tonska realizacija: Zoran Rakočević
Audio obrada: Sanida Kajević
Tekst objavila: Sanida Kajević
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE
...