Crveni krst Bijelo Polje nastavio sa projektima opremanja škola

Opštinski Crveni krst u saradnji sa američkom humanitarnom organizacijom LDS Charities, nastavlja da obezbjeđuje vrijedne donacije u cilju poboljšanja kvaliteta života i rada svih građana, a ono što posebno raduje, jeste činjenica da  su značajna sredstva izdvojena  za  ovdašnji obrazovni sistem. 

Tako je  danas, u prisustvu donatora, potpisan ugovor vrijedan 4.800,00 eura, za nabavku i opremanje kabineta za informatiku, u Osnovnoj školi “Braća Ribar” u Zatonu.

Izražavajući zadovoljstvo nastavkom saradnje sa i novim ulaganjima u obrazovni sistem, Zoran Rudić, sekretar Crvenog krsta,  kazao  je da Crveni krst svoju misiju ispunjava svakog dana, a ovo je samo jedan od pokazatelja koliko teže da stvore što kvalitetnije uslove školovanja za generacije koje dolaze. "Naša organizacija će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima, kako bi svaka škola na području bjelopoljske opštine dobila što kvalitetnije uslove rada. Crveni krst čini sve da obezbijedi što više partnera, kako bi omogućili kvalitetnije uslove za sve one kojima je pomoć potrebna, kako na humanitarnom tako i na polju obrazovanja", ističe Rudić.

"Uvijek se radujem realizaciji ovako važnih projekata iza kojih stoji dosta rada, truda i zalaganja. Potpisivanjem ugovora škola u Zatonu dobiće kvalitetan kabinet za informatiku, što će njenim učenicima omogućiti kvalitetnije uslove za učenje i sticanje novih znanja i vještina. Crveni krst u saradnji sa partnerima i lokalna samouprava svakodnevno se trude da, na svaki način damo dodatni impuls i pozovemo ostale da nam se priključe u realizaciji ovako važnih projekata, kojima stvaramo optimalne uslove za obrazovanje naših najmlađih sugrađana." – istakao je kodinator u opštinskom Crvenom krstu, Mašan Živković. On je dodao, kako  se nada da će se ova donacija realizovati u narednih desetak dana, po završetku svih neophodnih procedura nabavke potrebne opreme, te da ovo neće biti jedina donacija zatonskoj školi.

 

 

Saopštenje i foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje 

Tekst objavila: Sanida Kajević