Komunalci svakodnevno na terenu, vrši se i dezinfekcija komunalnih posuda

U skladu sa novim mjerama koje je donio Tim za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje, a u cilju doprinosa borbi protiv širenja virusa COVID-19, radnici DOO Komunalno "Lim" pored dezinfekcije javnih površina, svakodnevno vrše i dezinfekciju komunalnih posuda za odlaganje otpada.

Izvršni direktor DOO Komunalno “Lim”, Radenko Vujošević, kazao je da zaposleni u tom preduzeću već šest dana svakodnevno vrše dezinfekciju komunalnih posuda na cijeloj teritoriji bjelopoljske opštine.

“Posebno smo fokusirani na centralni dio grada, gdje se komunalne posude najviše i pune, a i gdje se najveći broj puta tokom dana i prazne. Dezinfekcija se vrši krečom u prahu koji se pokazao kao veoma efikasno dezinfekciono sredstvo pogotovo kada su u pitanju komunalne posude i prostor oko njih, a jako je važno i to što taj preparat ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje građana, odnosno korisnika naših usluga”, naveo je Vujošević.

Iako iz DOO Komunalno “Lim” ukazuju građanima u kom periodu da odlažu komunalni otpad, oni to uglavnom čine kada imaju potrebu za tim.

“Mi imamo planove odvoza i sakupljanja otpada, ali imamo razumijevanja za naše građane, naročito u ovako teškim trenucima. Pojačali smo aktivnosti na pražnjenju komunalnih posuda, tako da djelujemo i van onog plana koji se inače primjenjuje”, rekao je Vujošević.

Napomenuo je i da ostaju isti termini odvoza, odnosno sakupljanja otpada od kuće do kuće.

“Moram naglasiti da je to za nas najzahtjevniji način sakupljanja otpada, najviše oduzima vremena, ali ga primjenjujemo jer na određenim javnim površinama u određenim djelovima grada nemamo mogućnost postavljanja komunalnih posuda”, rekao je izvršni direktor DOO Komunalno “Lim”, apelujući na građane da prilikom odlaganja otpada iz domaćinstva obavezno zatvaraju kese u kojima se otpad nalazi.

Vujošević je napomenuo i da su radnici DOO Komunalno “Lim” svakodnevno angažovani na dezinfekciji javnih površina, takođe u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje, Nacionalnog koordinacionog tima, kao i opštinskog Tima za zaštitu i spašavanja.

“Za te aktivnosti koristimo tri cisterne, a dezinfekcija se vrši vodom koju preuzimamo sa glavnog gradskog vodovoda, a koja prema navodima stručnjaka sadrži dovoljnu količinu rezidualnog - slobodnog hlora da se može vršiti efikasno i kvalitetno pranje”, napomenuo je izvršni direktor DOO Komunalno “Lim”.

On je kazao da se dezinfekcija  vrši  u vremenskim intervalima kada je smanjena cirkulacija saobraćaja, odnosno ljudi na javnim površinama i saobraćajnicama.

“S obzirom da je novim mjerama ograničeno kretanje, odnosno zabranjen je izlazak iz objekata stanovanja radnim danima poslije 19h, a vikendom poslije 13h, to nam je olakšalo proces dezinfekcije i pranja ulica, tako da mnogo više odradimo na terenu”, naveo je Vujošević.

On je istakao i da sve poslove izvode po nalozima Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj i uz njihovu punu koordinaciju i kontrolu.

Izvršni direktor DOO Komunalno “Lim” apelovao je na sve korisnike usluga tog društva  da sve zahtjeve prigovore I druge podneske isključivo dostavljaju na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem pošte.

„Korisnici naših usluga, kao i druga lica, za sve informacije koje se vezuju za djelokrug poslova ovog Društva, mogu dobiti pozivom na broj +382 68 015 999 ili putem našeg web sajta i društvenih mreža“, napomenuo je Vujošević.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: RBP, DOO Komunalno Lim

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE