Pazarni dan u Bijelom Polju protekao uz poštovanje svih mjera i preporuka

Nakon što su donesene nove mjere koje se tiču rada i organizacije gradske tržnice “Bazar”  pazarni dan u Bijelom Polju protekao je uz apsolutno poštovanje svih preporuka nadležnih institucija, saopštio je za Radio Bijelo Polje izvršni direktor DOO Komunalno “Lim”, Radenko Vujošević.

Kako je Vujošević kazao, zaposleni u DOO Komunalno “Lim” uz podršku službenika Komunalne policije, pratili su danas poštovanje mjera donesenih u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

“Na tržnici za sada nemamo problema što se tiče sprovođenja svih onih mjera koje smo uveli, što nas jako raduje. I danas smo pratili situaciju, a nastavićemo u ponedjeljak, s obzirom da je sjutra neradni dan”, rekao je Vujošević.

On je napomenuo da se mjere prevashodno odnose na prisustvo ograničenog broja ljudi na tržnici, a to podrazumijeva jedno lice na 10 m2 i ne više od 100 lica u jednom momentu.

“Takođe, zabranjeno je prisustvo na tržnici svim prodavcima i kupcima bez maski i rukavica, a sa tim u vezi moram napomenuti da je Opština za danas obezbijedila značajan broj maski za sve one koji su trgovali ili prodavali na pijaci, kao i dovoljnu količinu alkohola za  dezinfekciju ruku prilikom ulaska”, saopštio je izvršni direktor DOO Komunalno “Lim”.

Vujošević je istakao i da je neophodno  držanje socijalne distance od 2 m i izbjegavanje bilo kakvog fizičkog kontakta.

“Pa se u tom smislu preporučuje prodavcima da oni koji vrše uslugu ujedno i ne naplaćuju, već da za to bude zaduženo neko drugo lice”, dodao je Vujošević.

Podsjetio je je donesena odluka o promjeni radnog vremena u skladu sa naredbama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, a u vezi sa zaštitom građana i države od širenja virusa Corona (covid-19).

“Gradska tržnica i pijaca “Bazar”, kojom upravlja DOO”Komunalno-Lim”, radnim danima biće otvoreni u periodu od 7 do 17 časova, a subotom do 12”, kazao je Vujošević.

Vujošević je napomenuo da je zbog potencijalne opasnosti od širenja korona virusa određeno novo vrijeme rada gradskog groblja i kapele u Nikoljcu, tako da će raditi 9 do 14 časova  radnim danima, a vikendom od 9 do 12.

“Ova odluka važi i za sve prigradske i seoske kapele i groblja na teritoriji opštine Bijelo Polje”, dodao je Vujošević.

Istakao je da DOO Komunalno “Lim” radi u punom kapacitetu, da su radnici podijeljeni u tri smjene i da će dati svoj maksimum u cilju očuvanja javnog zdravlja.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: DOO Komunalno "Lim"

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE