„Čitanjem se možemo braniti od straha i raznih neprijatnosti koje ovo vrijeme korone donosi“

Čitanje je važna ljudska potreba, knjige su hrana za dušu i posebno dobijaju na značaju u ovakvim situacijama, kaže za Radio Bijelo Polje profesorica književnosti Snežana Bošković.

Dnevna rutina čitanja, kako je navela Bošković, relaksira osobu, pruža prijatan otklon od stvarnosti, jača mentalno stanje, što je sada svima potrebno.

„Moja preporuka svima je da kvalitetno troše svoje vrijeme, a danas je knjiga možda i najbolji način. Moguće je  da ćemo se čitanjem više braniti od navale straha i raznih neprijatnosti koje ovo vrijeme korone donosi. Knjige mogu pružiti temeljni oslonac i povratiti samopouzdanje i dobru volju. Istovremeno mogu rastjerati nemire i razne vrste strahova, koji su u ovo vrijeme normalna pojava“, istakla je profesorica književnosti.

Ona poručuje svima da čitaju sve ono što nijesu bili u prilici ranije.

„Moja preporuka je prije svega roman Borislava Pekića „Kako upokojiti vampira“, kao i djelo „Heroj na magarcu“ našeg Bjelopoljca Miodraga Bulatovića“, kazala je Bošković.

Na njenoj listi prijedloga za čitanje našla se i Zbirka kratkih priča učenika osnovnih i srednjih škola „Zmajevi dolaze“, objavljena u okviru VII Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE