Prva međunarodna onlajn diskusija o fantastici održaće se 28. maja

Rumunski klub ljubitelja naučne fantastike i fantazija ''Galaxy 42'' iz Temišvara, organizuje prvu Međunarodnu onlajn panel diskusiju o fantastici koja će se održati putem ZOOM aplikacije, 28. maja sa početkom od 18 časova (MNE GMT +2 hours).

Tema sastanka na kome će učestvovati predstavnici sedam država je ’’Naučna fantastika i fantazi danas na Zapadnom Balkanu’’ (Science Fiction and Fantasy in today’s West Balkan Peninsula). Darius Hupov, organizator ovog događaja za Radio Bijelo Polje ističe da je cilj povezivanje organizatora, pisaca i ljubitelje fantastike iz Rumunije i država bivše Jugoslavije, sa kojima je već ostvario saradnju na Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON u BIjelom Polju.

‘’Predstavnik svake države će govoriti o trenutnom stanju naučne i epske fantastike, književnim ostvarenjima, udruženjima, konvencijama i festivalima, nakon čega će uslijediti pitanja i diskusija’’, navodi Hupov, inače jedan od organizatora Međunarodnog filmskog SF&F festivala Galaktic Imaginarium. On je napomenuo da je ovo javni događaj i pozvao sve ljubitelje fantastike da se pridruže.

Učesnici ove onlajn panel diskusije biće Alma Zornić iz Bosne i Hercegovine, Miloš Petrik iz Srbije, Antonija Mežnarić i Igor Rendić iz Hrvatske, Bojan Ekselenski iz Slovenije, Andrijana Rabrenović i Dragić Rabrenović iz Crne Gore i Dimitrij Mihajlovski iz Sjeverne Makedonije.

  

Svi zainteresovani se mogu pridružiti panel diskusiji na linku:

https://us02web.zoom.us/j/85456928191?pwd=czBYZ0NzQTFkdDl0RGdJR05iRHNwQT09

Meeting ID: 854 5692 8191

Password: SFFWB

 

Tekst: Sanja Čujović

Foto: https://club.galaxia42.ro/