Određen pritvor Ćinćuru i Ćetkoviću

Vijeće Osnovnog suda u Bijelom Polju prihvatilo je prijedlog Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju i nakon saslušanja, odredilo pritvor u trajanju do 30 dana za Bogdana Ćinćura i Rastka Ćetkovića iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

"Optužnim predlogom ODT-a u Bijelom Polju, koji je podnijet danas sudu, predstavljeno je da su okrivljeni učinili krivično djelo na način što su 23.05.2020. godine u vremenu od 03:00 do 03:20 časova, u ul. Slobode, u Bijelom Polju, polomili i bacili više zastava Crne Gore koje su bile istaknute povodom Dana nezavisnosti na stubovima rasvjete", navedno je iz ODT-a Bijelo Polje.

Podsjećamo, Uprava policije saopštila je ranije da je zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore bjelopoljska policija uhapsila tri osobe.

"Uhapšeni su B.Ć. (20), R.Ć. (22) i I.B. (20) svi Bijelog Polja zbog navedenog djela. Ova lica su, sumnja se, 23. maja 2020. godine u vremenu između 03,00 i 03,20 časova, polomila i bacila 13 zastava Crne Gore koje su bile istaknute na stubovima gradske rasvijete. Policija je nedugo nakon prijave rasvijetlila ovaj događaj i identifikovala lica", saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Skrnavljenje državnih simbola osudio je gradonačelnik Petar Smolović, brojne političke partije, NVO i građani.

Izvor: RTCG