Za vikend rođeno pet beba

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog vikenda rođeno je pet beba.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi  tokom protekla 24 sata zatražilo je 34 sugrađana, a dežurne ekipe su dva puta intervenisale na terenu.

Zbog radova na elektro mreži bez struje će u terminu od  9 do 15 sati biti Ribarevine, Nedović, Ostrelj, Ramčina, Zaton, Podublje, Marinkovići, Barice, Pisana Jela, Barice, Reljin Kamen, Pripčići, Nedakusi, Pavino Polje i Grubješići; a od 7:30 do 18 sati  Donja i Gornja Orahovica, Dobrinje Donje, Tomaševo, Muslići, Lijeska, Sokolac, Šljemena, Barice, Pisana Jela, Potrk, Obod Žaljevo, Pape, Glibavac, Grančarevo, Ujniče i Čokrlije, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, saopštili su iz Vodovoda-Bistrica, dodajući da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Lokalni vozovi  jutros saobraćaju po redu vožnje, a redovan željeznički saobraćaj očekuje se i tokom dana, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

Zbog radova na rekonstrukciji dijela Resničke ulice u Rasovu do 4. juna dolaziće do potpune obustave saobraćaja od 07-19 h, na  dijelu te ulice od raskrsnice sa  Ulicom  kralja Nikole, dionica od semafora do raskrsnice prema Bogazu.

Saobraća se po mjestimično mokrim kolovozima. Iz Auto-moto saveza savjetuju opreznu vožnju prilagođenu  uslovima i stanju na putu. Na dionicama gdje se izvode radovi važi izmijenjen režim saobraćaja, a poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije je obavezno.Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most – Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje – Ribarevine   doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 17.00 do 20.00 sati. Van ovog termina promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a odobrava se i povremena obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta.

U Crnoj Gori će danas biti promjenljivo oblačno, mjestimično uslovi za kišu, ili kratkotrajan pljusak i grmljavinu.Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u južnim i centralnim predjelima biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a uglavnom u popodnevnim satima ponegdje kiša ili kratkotrajan pljusak i grmljavina, prvenstveno na području Boke.Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno, mjestimično kiša, a tokom popodneva lokalno i kratkotrajan pljusak praćen grmljavinom.Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, krajem dana sjeverni i sjeveroistočni, u pojačanju.Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 24 stepena.