Izašao dvobroj časopisa “Gimnazijalac”

Iz štampe je izašao dvobroj “Gimnazijalca”, časopisa profesora i učenika bjelopoljske Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović”.

Iako je pojava virus korona odložila organizaciju brojnih školskih aktivnosti, učenici i profesori bjelopoljske gimanzije uspjeli su da pripreme novi broj časopisa “Gimanzijalac”.

“Činjenica da smo izbjegli posljedice zaraze i obolijevanja, ne dozvoljava da žalimo zbog nemogućnosti održavanja raznih aktivnosti. Naravno, preduzeli smo neophodne korake da izađe školski časopis “Gimnazijalac” i dobije epilog kakav zaslužuje. Imali smo vremena, snage i volje, a materijala mnogo. Možda će neko naći i neke propuste u svemu ovome , ali ko radi taj i griješi. Nadam se da smo nadmašili prethodni broj, a da će naredni biti još bolji”, saopštila je Ajsela Madžgalj, glavni urednik “Gimnazijalca”.

On je istakla da nakon uspješnog rada privode polako kraju ovu, po mnogo čemu,  neobičnu školsku godinu.

“Uspjeli smo da sačuvamo zdravlje učenika, ali i da ih podržimo kroz digitalne mogućnosti prenošenja  nastavnih sadržaja koji su dospjeli u njihove domove.Vanredno stanje svakako je pogodilo mlade. Ono što smo moje kolege i ja prvo uradili, bilo je to da smo se našli u čudu šta da radimo, kako da organizujemo svoje vrijeme, kako da pomognemo. Mlade  ljude, srednjoškolce, smatram resursima koji nose različite benefite i vode napretku i prosperitetu države i svake zajednice posebno, a naše je da to iskoristimo”, navela je Madžgalj.

Poručila je da se vrijednosti srednjoškolaca moraju njegovati konstantno.

“Moramo im pokazati da smo tu za njih, dajući im poseban značaj i podršku”, podvukla je Madžgalj.

Izvor: Gimnazija ,,Miloje Dobrašinović”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE