Muzika kao inspiracija mlade Džane Lamežević (video)

Talentovana Džana Lamežević, ljubav prema muzici gaji od malena, a pored posvećenosti pjesmi, ove godine završila je i osnovnu školu Marko Miljanov, odličnim uspjehom i primjerenim vladanjem.

Gostujući u emisiji ,,Mladi talenti“, Radija Bijelo Polje, Džana je putem zoom aplikacije kazala da iz osnovne škole nosi samo lijepe i nezaboravne uspomene.

Ona je sa deset godina učestvovala na manifestaciji ,,Zlatna pahulja“, gdje je predstavila svoju prvu pjesmu ,,Varljivi oktobar“.

,,Nemam tremu kada nastupam, navikla sam, i često nastupim pred većom masom. Učestvovala sam na festivalu izvorne muzike, na poziv profesora Almira Martinovića, i zasita je bilo divno. Talenat za muziku prvo su uvidjeli moji roditelji, koji su tokom svih mojih nastupa uvijek bili najveća podrška", pojasnila je Džana. 

Voli da izvodi zabavne, narodne i izvorne numere.

,,Sada sam trebala da snimim i jedan cover, ali ću sačekati da se epidemiološka situacija poboljša, tako da to sada imam u planu", najavila je ona.

Podsjetimo, Džana je prošle godine bila u grupi petorke koja je predstavljala Bijelo Polje na najvećem muzičkom takmičenju u zemlji ,,Crna Gora u ritmu Evrope“. Grupu su činili još i Vladimir Kuč, Sara Bučkić, Ena Burdžović i Ema Reković.

Govoreći o tom iskustvu, Džana je kazala da su tada osvojili drugo mjesto, što je bio veliki uspjeh.

,,Kada smo saznali da učestvujemo na takmičenju i predstavljamo Kipar bili smo oduševljeni. Ambasador Kipra nas je pozvao u posjetu, i trebali smo nastupiti u revijalnom dijelu takmičenja, ali se situacija promijenila zbog epidemije korona virusa, tako da nam ostaje da se nadamo će sve ovo proći i da ćemo otputovati“, iskrena je Lamežević.

Protekli period posvetila je učenju na daljinu, a kako je navela, društvo iz škole joj je najviše nedostajalo tokom ovih dana.

,,Komunicirali smo preko viber-a, na početku nijesam imala mnogo nedoumica, redovno sam pratila nastavu i slala zadatke. Mnogo mi je žao što odlazim iz škole, ali nadam se da u upoznati nove prijatelje u srednjoj“, govori Džana.

Ona je prije par dana upisala farmaceutski smjer, jer kako kaže, to je oduvijek privlačilo.

Ona je vršnjacima poželjela puno uspjeha i sreće u daljem školovanju, i da kroz život ostvaruju samo uspjehe.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Video, tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

Foto: printscreen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE