Pripadnici Službe zaštite i spašavanja vršili dezinfekciju javnih površina

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja tokom proteklog dana vršili su dezinfekcijugradskih površina koje su planirane programom, u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

Zbog planiranih radova na mreži, u cilju što pouzdanijeg napajanja električnom energijom, bez struje će danas u terminu od dvet do 15 sati biti Loznice, Sela - izvod 'Čeoče', Gornja Lipnica i Pašića Polje, Stožer 1 - izvod 'Žuber', u terminu od 07:30 do 08:30, i od 17 do 18 sati Tomaševo, Muslići, Selakovići, Lijeska, Sokolac, Šljemena, Barice, Pisana Jela, Potrk, Obod, Žaljevo, Pape, Glibavac, Skočigorina, Grančarevo, Ujniče, Čokrlije Cerovići, od 07:30 do 18 sati Lijeska Gornja. Struju od osam do 18 sati neće imati Dobrinje Gornje, Mioče, Unevina Gornja, Sutivan, Mijatovo kolo, od 10 do 15 sati Preduzeće Milka MDK, dok će od devet do 14 sati bez struje ostati Slijepač most, saopšteno je iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražilo je 42 sugrađana, a dežurna ekipa je devet puta intervenisala na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom protekla 24 sata rođene su dvije bebe.

Sa bjelopoljske željezničke stanice saopšteno je da lokalni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, i da se redovan saobraćaj očekuje i tokom dana.

Saobraća se po suvim  kolovozima. Vidljivost je smanjena zbog magle po kotlinama u sjevernim predjelima. Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu  uslovima i stanju na putu. Na dionicama gdje se izvode radovi važi izmijenjen režim saobraćaja a poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije je obavezno.

Pretežno sunčano i veoma toplo. Poslijepodne u sjevernim i centralnim predjelima umjeren razvoj oblačnosti, a lokalno se očekuje i kratkotrajno kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha 27 do 38 stepeni.