Još 150 paketa pomoći za ugrožene sugrađane

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje dobila je vrijednu humanitarnu pomoć u vidu 150 humanitarnih paketa hrane i higijene za sugrađane u stanju socijalne potrebe, posredstvom Crvenog krsta Crne Gore.

Pomoć koja je dopremljena prvenstveno će biti iskorištena za potrebe ugroženih sugrađana u izolaciji, starijih sugrađana koji nemaju primanja, starijih koji žive u ruralnom području, kao i višečlanih porodica.

“Opštinski Crveni krst u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i lokalnom samoupravom, svakodnevno se trudi da obezbijedi humanitarnu pomoć za sve sugrađane kojima je ona potrebna. Trudimo se da pomognemo što većem broju sugrađana, ali radimo po prioritetima u saradnji sa predstavnicima mjesnih zajednica”, saopštili su iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje.

Kako su naveli iz te humanitarne organizacije, pružanjem humanitarne pomoći sugrađanima u stanju potrebe pokušavaju da smanje ugroženost istih, a ujedno da unaprijede kvalitet života ove kategorije stanovništva.

“Razumijemo i nezadovoljstvo pojedinih sugrađana, ali moraju znati da dajemo sve od sebe kako bi pomogli što veći broj sugrađana, tako da apelujemo na njih da budu strpljivi, jer ne možemo baš do svih da dođemo brzo, već moramo praviti listu prioriteta prema stepenu ugroženosti”, saopštio je koordinator u opštinskom Crvenom krstu Mašan Živković.

Živković je podsjetio da trenutna situacija za sve nas predstavlja veliki izazov Ii istakao da samo zajedno, uz poštovanje svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje možemo prevazići sve nedaće koje su pred nama.

“Koristimo priliku da se zahvalimo sugrađanima, donatorima, volonterima, geronto domaćicama kao i svima onima koji su nam pružili podršku u radu od početka pandemija Covid 19 virusa, jer zajedno pokazujemo humanost i solidarnost koja nas krasi i koju smo pokazali bezbroj puta do sada”, dodaje se u saopštenju.

Izvor i foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje