Grad danas bez vode

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, bez vode će više sati biti područje grada i naselja koja se vodom snabdijevaju sa izvorišta Bistrica. Potrošačima u centru grada, Nikoljcu, Ravnoj Rijeci, Rakonjama i dijelu Zaimovića livada vodosnabdijevanje je omogućeno sa starog cjevoda, kazao je Marko Bulatović, tehnički direktor Vodovoda Bistrica. Kako ističe, voda je isključena zbog izvođenja radova na priključenju zatonskog vodovoda na gradsku vodovodnu mrežu.

Zbog planiranih radova na elektro mreži bez struje će  od 7:30 do  18:00 sati biti  Tomaševo, Muslići, Lijeska, Sokolac, Šljemena, Barice, Pisana Jela, Potrk, Obod Žaljevo, Pape, Glibavac, Grančarevo, Ujniče i Čokrlije. Struju od 8:00 do 14:00 sati neće imati  Sutivan, od 8:00 do  18:00 sati Gornje Dobrinje  i Pećarska a od 9:00 do 15:00 sati Nedakusi,Ribarevine, Ravna Rijeka, Majstorovina, Božovića Polje, Slijepač most, Pali, Mijatovo kolo, Jabučina, Gevčina, Okladi, Stožer i Barice. Bez napajanja električnom enengijom od 9:00 do 11:00 sati ostaće Mioče, aod 9:00 do 13:00 sati Nikoljac - Kotlara, saopštili su iz CEDIS-a.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog vikenda rođene su dvije bebe.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi  tokom protekla 24 sata zatražilo je 37 sugrađana, a dežurne ekipe su 2 puta intervenisale na terenu

Lokalni vozovi  jutros saobraćaju po redu vožnje a redovan željeznički saobraćaj očekuje se i tokom dana, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

U Crnoj  Gori jutros su povoljni uslovi za saobraćaj,osim na pojedinim dionicama na sjeveru, gdje je zbog magle smanjena vidiljivost, saopštili su iz AMSCG savjetujući  vozačima opreznu vožnju i poštovanje saobraćajnih pravila. Iz Auto moto saveza upozoravaju da se na dionicama gdje se izvode radovi saobraća usporenije ili uz povremene zastoje.  Na regionalnom putu Mojkovac - Đurđevića Tara, u mjestu Gojakovići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Danas će biti pretežno sunčano uz umjeren, ponegdje i pojačan razvoj oblačnosti u popodnevnim satima i tokom noći.Vjetar uglavnom slab do umjeren, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 20 do 33 stepena.