Uzrok smrti bebe se nije mogao ustanoviti

U obdukcionom nalazu mrtvog novorođenčeta koje je 17. jula nađeno u najlonskoj kesi u kontejneru u centru Bijelog Polja, nije se mogao ustanoviti uzrok smrti, jer je leš bio u fazi raspadanja, kazao je za Dnevne novine, portparol u Višem državnom tužilaštvu, tužilac Hasan Lukač.

On je potvrdio da je u bjelopoljsko Više državno tužilaštvo stigao obdukcioni nalaz mrtvog novorođenčeta.

“Zna se da se radi o ženskom novorođenčetu starom devet mjeseci, te da je bilo 4-5 dana u fazi raspadanja.  Očekuju se  rezultati drugih dokaza izuzetih sa lica mjesta kao i DNK analiza. U svakom slučaju permanentno se radi na identifikaciji nesavjesne osobe koja je novorođenče bacila u kontejner”, kazao je tužilac.

Kako je ranije saopštio sagovornik blizak istrazi, kontaktirani su lokalni i domovi zdravlja i bolnice okolnih gradova, kako bi se identifikovala majka ženskog novorođenčeta.

“Izuzeti su raspoloživi materijalni dokazi sa lica mjesta, uzet je uzorak DNK, izuzet je video nadzor sa kamera okolnih objekata, preko kojeg će istraga takođe pokušati da utvrdi ko je novorođenče bacio u kontejner. Problem je što neki od video-zapisa sa okolnih nadzornih kamera dosežu do prvog kontejnera, a mrtva beba je nađena u trećem. Ali, bićemo uporni da otkrijemo koja se osoba kretala u kritično vrijeme u blizini kontejnera”, kazao je ranije sagovornik.

Izvor:RTCG