Obukom OSI do njihovog bržeg zaposlenja

Osam lica sa invaliditetom biće obučeno za zanimanja prodavac, kasir, aranžer i računovođa u okviru projekta “Podsticaj za zapošljavanje OSI”, koji realizuje Outlet Centar u saradnji sa doo Contoplus.

Kako je saopšteno na jučerašnjoj konferenciji za medije, projekat će se sprovoditi u Bijelom Polju, Podgorici i Baru.

“Planirana je obuka za osam lica sa invaliditetom,  šest  lica će proći obuku kod nosioca projekta, odnosno u Outlet Centru i to  po jedan prodavac i  kasir u Podgorici, prodavac i  aranžer u Baru, kao i kasir i  aranžer u Bijelom Polju. Za dva lica će biti organizovana obuka u doo Conteplus i to za zanimanje računovodstveni radnik”, naveli su iz doo Conteplus.

Istakli su da će prije obuke biti organizovan izbor lica za uključivanje u trening i program osposobljavanja, te da su planirani sastanci i razne promotivne aktivnosti.

Na konferenciji je, kako su kazali, bilo riječi i o problemima lica sa invaliditetom.

“Predstavnici opštinskih organa, koji su prisustvovali konferenciji, istakli su da su ključni problem sa kojima se suočavaju OSI  nedovoljna pristupačnost radnog okruženja, postojanje predrasuda i stereotipa, te su u to kontekstu naglasili značaj ovog projekta, koji će doprinijeti integraciji lica sa invaliditetom”, dodali su realizatori projekta.

Ukupna vrijednost projekta “Podsticaj za zapošljavanje OSI” je 49 920,85 e.

Izvor i foto: saopštenje doo Conteplus

Tekst pripremila: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE