Sjutra veče premijera predstave "“Medvjed i prosidba”

Premijera predstave ,,Medvjed i prosidbaˮ, Antona Pavloviča Čehova, u produkciji JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović - Strunjo” biće izvedena u petak, 11. septembra 2020. godine, na  bjelopoljskom gradskom trgu sa početkom u 20h, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Kako je naveo direktor Centra za kulturu Milko Kovačević, radi se o kulturnom događaju koji su poslije dužeg vremena upriličili za Bijelo Polje.

“U pozorišnoj godini kada smo vrlo ambiciozno krenuli da realizujemo neke pozorišne aktivnosti koje su bile kompletno dogovorene, radi se o predstavama sa CNP-om i KIC-om Budo Tomović, ali i našim sopstvenim predstavama, jedan značajan plan je urušen zbog novonasle situacije sa virusom kovid-19Međutim, naši mladi akademski glumci pripremili su jednu kvalitetnu predstavu koja će sigurno naći mjesta u srcima poklonika pozorišne umjetnosti” kazao je Kovačević.

Glumac Moamer Kasumović, zadovoljan saradnjom sa bjelopoljskim pozorištem i Centrom za kulturu koji je pokazao razumijevanje i podršku za realizaciju ove predstave, je kazao da se radi o bezvremenskom tekstu i temi koje su uvijek aktuelne naročito na našim prostorima.

“U vremenu kada se nije desila niti jedna pozorišna premijera, kada se stidljivo odigrala po neka predstava, mi smo našli hrabrosti da napravimo ovu predstavu, i uz poštovanje preporuka NKT-a održimo taj plamen pozorišta živim”, kazao je Kasumović.

I glumica Jelena Đukić je izrazila zadovoljstvo što je predstava doživjela premijeru, sa zanimljivim karakterima u kvalitetnom komadu koji su, kako je kazala, izazov za svakog glumca.

“Ipak smo našli način da sve mjere i preporuke koje smo dobili da bi se funkcionisalo usljed ove pandemije, mogu poslužiti kao inspiracija za dalje funkcionisanje, jer ono što je trebalo da bude stega, nama je bila inspiracija da stvaramo i pronađemo način u kojem se može i drugačije funkcionisati”, kazala je Đukić.  

Glumici Mariji Maši Labudović je ovo druga predstava sa bjelopoljskim pozorištem sa kojim je prije par godina igrala predstavu Hasanaginica.

“Ovo je jedan od načina da pokažemo da se mogu praviti predstave i u pandemiji virusa, jer mi smo glumci, mi možemo sve” istakla je Labudović.

Glumac Petar Novaković je kazao da Bijelo Polje sa ovom predstavom istupa ispred cijele Crne Gore, jer je dokazao da se može raditi, jer, kako je naveo Novaković, kada postoji volja, onda postoji i način.

“Ali nećemo dozvoliti da naši građani ostanu željni kulture”, kazao je Novaković.

Broj mjesta je ograničen, a izvođenje će biti uz poštovanje svih mjera, propisanih od strane NKT-a  i  Instututa za javno zdravlje Crne Gore, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Prva repriza predstave biće izvedena sjutradan, 12. septembra, na istom mjestu u isto vrijeme, takođe uz poštovanje svih propisanih mjera.

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE