Hitnu pomoć zatražilo skoro 40 sugrađana

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi tokom protekla 24 sata  zatražilo  je 35 sugrađana  a dežurne ekipe su obavile i dvije kućne posjete.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana  rođena je jedna beba.

Zbog radova na elektromreži koji se izvode u cilju kvalitertnijeg snabdijevanja električnom energijom, bez struje će  od 07:30 do 08:30 i od 17:00 do 18:00 sati biti Potkrajci, Kukulje, Livadice, Sela, Sutivan, Kneževići, Njegnjevo, Oluja, Gubavač, Unevina, Voljavac,  Podbrežje,  Metanjac, Dobrakovo, Mioče, Dobrinje, Kumanica, Rodijelja, Pećarska, Žiljak, Boturići, Mirojevići, Bistrica, Dolac, Jablanovo i Požeginja. Struju od 07:30 do 16:00 sati neće imati Tomaševo, Muslići, Lijeska, Sokolac, Šljemena, Barice, Pisana Jela, Potrk, Obod, Žaljevo, Grančarevo, Ujniče, Čokrlije i Lijeska, od 09:00 do 15:00 sati Ravna Rijeka, Slijepač most i Pisana jela, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno, kazali su u Vodovodu-Bistrica, dodajući da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz  mjestimično smanjenu vidljivost na sjeveru zbog magle. Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja. Zbog demontaže konstrukcije u blizini stuba na mostu Moračica, auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo,  svakodnevno će do 30.septembra  dolaziti do  obustava saobraćaja  ne dužih od 60 minuta u terminima od od 07:00 -11:00 i od 13.00 – 17: 00 časova.

U južnim i centralnim predjelima  danas će biti pretežno ili djelimično sunčano, a na sjeveru promjenljivo oblačno, ponegdje sa kišom. Vjetar umjeren do jak, ponegdje na udare i veoma jak, sjeverni. Jutarnja temperatura vazduha 10 do 25, najviša dnevna 17 do 33 stepena.