Timovi bjelopoljskog Inspekcijskog štaba ove sedmice izvršili 382 kontrole

Mobilni timovi Inspekcijskog štaba Bijelo Polje proteklih dana vršili su aktivan nadzor i kontrolu sprovođenja mjera NKT-a, a  u periodu od 21. do 25.septembra ukupno su izvršena 382 inspekcijska nadzora, saopšteno je nakon zajedničkog sastanka Opštinskog tima u užem sastavu i Štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera NKT-a.

Kako se navodi u saopštenju, sanitarna inspekcija je u saradnji sa službenicima Uprave policije izvršila kontrolu 157 lica kojima je rješenjem sanitarnog inspektora izrečena mjera obavezne samoizolacije.

“Službenici Uprave policije su zatekli jedno lice u izvršenju krivičnog djela iz čl. 287 KZCG „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“ na način što isto nije poštovalo mjeru samoizolacije irrečenu rješenjem Sanitarnog inpektora”, saopšteno je nakon sastanka i istaknuto da je operativna obrada tog slučaja u toku.

Takođe, Turistička inspekcija na teritoriji opštine Bijelo Polje izvršila je 10 kontrola i tom prilikom su utvrđene 2 nepravilnosti.

“Kontrolisani subjekti nijesu obezbijedili poštovanje lične zaštitne opreme zapošljenih lica, zbog čega su izdata tri prekršajna naloga u ukupnom novčanom iznosu od 2.850 eura”, stoji u saopštenju.

Kontrolu je vršila i Inspekcija rada, koja je u navedenom periodu obavila ukupno 16 kontrola, a  utvrđene su dvije nepravilnosti - kontrolisani subjekti nisu obezbijedili ličnu zaštitnu opremu zaposlenih, zbog čega su izdata tri prekršajna naloga u ukupnom novčanom iznosu od 2.850 eura.

Pored toga, Tržišna inspekcija izvršila je ukupno 20 kontrola i tom prilikom utvrdila jednu nepravilnost, takođe u dijelu nenošenja lične zaštitne opreme zbog čega su izdata dva prekršajna naloga u ukupnom novčanom iznosu od 2.500 eura.

“Sekretarijat za inspekcijske poslove izvršio je ukupno 88 nadzora i kontrola iz svoje nadležnosti. Kontrolisana su 42 taksi prevoznika, 4 linijska prevoznika i tom prilikom nijesu zatečene nepravilnosti. Nepravilnosti nijesu zabilježene ni tokom kontrole 24 stambena ulaza na teritoriji grada, kao ni tokom kontrole 18 ugostiteljska objekta”, navodi se u saopštenju.

Službenici Komunalne policije, zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije vršili su kontrolu nošenja maski na otvorenom, pri čemu su upozorili i evidentirali 89 lica koja nijesu propisno nosila zaštitnu masku. Izvršene su i tri kontrole zabrane izjavljivanja saučešća, a tom prilikom nije bilo nepravilnosti.

Na sastanku je inicirano Sanitarnoj inspekciji da izradi interni Operativni plan sprovođenja  samoizolacije sa učestalijom kontrolom registrovanih Covid pacijenata i članova domaćinstava;

Takođe, PR-u Opštine Bijelo Polje inicirano  je da  intezivira promotivne aktivnosti u cilju dodatnog informisanja sugrađanima o opasnostima i načinu zaštite od virusa Covid-19.

Izvor: www.bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanja Čujović Dulović