Pomoć ljekara zatražilo više od 30 sugrađana

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi  tokom protekla 24 sata zatražilo je 32 sugrađana, a dežurne ekipe su tri puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođena je jedna beba.

Snabdijevanje električnom energijom na području  bjelopoljske opštine je uredno, a za danas nema planiranih radova na mreža, niti najavljenih isključenja, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Lokalni vozovi  jutros saobraćaju po redu vožnje, a redovan željeznički saobraćaj očekuje se i tokom dana, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

Na osnovu aktuelnog upozorenja od strane Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koje se odnosi na realnu opasnost od moguće meteorološke situacije izazvane obimnim padavinama za dane vikenda, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje izdao  je naredbu Službi zaštite i spašavanja da  aktivira postojeći Plan zaštite od poplava za teritoriju Bijelog Polja.

Službi zaštite i spašavanja inicirano je i podizanje interventne spremnosti svih učesnika zaštite i spašavanja na teritoriji opštine Bijelo Polje u cilju zaštite stanovništva, infrastrukture, objekata i drugih štićenih vrijednosti od poplava.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim kolovozima.Zbog najavljenih nestabilnih vremenskih prilika iz Auto-moto saveza Crne Gore vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu. Napominju da su mogući nailasci na sitnije odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke, ali i da su na snazi povremene obustave ili ograničenja su na dionicama gdje se izvode radovi.

U Crnoj Gori danas promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno i mjestimično kiša ili pljusak sa grmljavinom. Češće padavine u južnim i centralnim predjelima. Vjetar mjestimično umjeren do jak južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 22 stepena.