Dr Muratović: Sve više pacijenata dolazi u teškom stanju, bez prethodnog testiranja

Epidemiološka situacija u Bijelom Polju je iz dana u dan sve teža, a broj oboljelih od COVID-19 je znatno veći nego što to  pokazuju zvanični podaci, kaže za Radio Bijelo Polje, internista kardiolog, dr Erol Muratović, dodajući da veliki dio pacijenata dolazi u bolnicu u teškom stanju, a da nisu prethodno testirani.

„Što se tiče Opšte bolnice, hospitalizovano je 40 pacijenata, od kojih je 12 životno ugroženo a četiri pacijenta se nalaze na respiratoru. Što se tiče naših mogućnosti, situaciju još uvijek  držimo  pod kontrolom iako otežano,  jer se radi o teškim i zahtjevnim pacijentima, koji zahtijevaju dosta brige. Ukoliko se epidemiološka situacija pogorša teško ćemo izdržati, jer internisti koji su trenutno radno aktivni, pokrivaju i Interno odjeljenje, odnosno, „čisti“ dio bolnice.  Organizovani  smo tako da imamo dvadesetčetvoroočasovno dežurstvo svaki drugi dan“, naglašava dr Muratović.

Kaže da u bolnici imaju dovoljno respiratora i medicinske opreme a na raspolaganju je i 58 postelja, u slučaju da se poveća broj oboljelih.

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto: Arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE