Fotografijama ovjekovječili prirodne ljepote Bijelog Polja

Izložba najboljih fotografija na temu ,,Ljetnja magija pod Obrovom 2020” otvorena je danas u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Posjetioci su bili u prilici da pogledaju sve fotografije koje su proteklih mjeseci pristigle na konkurs Turističke organizacije, a na kojima su kroz fotoobjektiv ovjekovječene prirodne ljepote i nesvakidašnji prizori iz Bijelog Polja i njegove okoline.

Direktorica TO Bijelo Polje, Violeta Obradović, kazala je za Radio Bijelo Polje da su i izložba i javni-foto konkurs organizovani u cilju promocije turističkih potencijala Bijelog Polja.

„Pristiglo je 35 fotografija, koje zaista na sjajan način oslikajavju prirodne ljepote kojima naš kraj obiluje. Sama tema konkursa jeste predstavljanje ljetnje turističke ponude bjelopoljske opštine, ali i onih prirodnih dragulja kojima raspolažemo, a koji možda do sada nijesu toliko dolazili do izražaja. Naravno, cilj nam je bio i da što veći broj građana podstaknemo da budu aktivni učesnici promocije i valorizacije naših turističkih potencijala“, kazala je Obradović.

Ona je čestitala svim učesnicima konkursa, posebno onima koji su se našli među najboljima.

Naime, danas su uručene nagrade najboljima i to  Marku Obradoviću (dolina rijeke Lim), Amini Dobardžić (Kisjele vode), Filipu Bulatoviću (Bjelasica), Radonji Filipoviću (Vodopad u Lješnici) i Luki Vojinoviću (Bjelasica).

Dodijeljena je i nagradu sa najviše lajkova na društevim mrežama, koja je pripala Jelici Babić za fotografiju sela Majstorovine i Manastira Sv. Trojice.

„Riječ je uglavnom o amaterskim fotografijama, tako da one imaju još veću draž, a o najboljim je odlučivao stručni žiri, koji su činili predsjednik IO TO Bijelo Polje, Željko Madžgalj i diplomirani fotograf Stefan Vukićević. Nadam se da će uskoro biti prilike da raspišemo novi konkurs, možda za zimsku turističku ponudu, te da ćemo narednu izložbu organizovati u nekim boljim okolnostima i bez ograničenja zbog epidemioloških mjera“, podvukla je direktorica TO Bijelo Polje, Violeta Obradović.

 

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

Tekst objavila: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE