Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, na pojedinim putnim pravcima obustavljen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere

Učesnike u saobraćaju očekuju  suvi kolovozi u južnim predjelima. Na sjeveru ima ugaženog  snijega na kolovozu, a mjestimično je izražena poledica.

Iz Auto-moto saveza upozoravaju na  povećanu opasnost od odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina, a vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođena uslovima i stanju na putu.

Na putnim pravcima Šavnik-Žabljak i Berane-Rožaje kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.

Podsjećaju da je u vremenskom periodu od 15. novembra 2020. godine do 1. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo  se  9  saobraćajnih nezgoda  u kojima je 1 osoba poginula, a 7  osoba je   zadobilo lake povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020 234 999 i 063 239 987.

Izvor:amscg

Foto:rbp