Promovisan projekat „Održive kreativne industrije na sjeveru Crne Gore”

Nevladina organizacija Multimedijal Montenegro pokrenula je projekat „Održive kreativne industrije na sjeveru Crne Gore“, a cilj je pružanje podrške kreativnim pojedincima i preduzećima da budu prepoznatljivi na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou i imaju bolji plasman proizvoda i usluga.Projektom će biti obuhvaćeno 20 kreativaca iz Bijelog Polja, Berana, Mojkovca i Petnjice i sa njima će biti potpisan memorandum o saradnji, kazao je Željko Đukić, predsjednik ove nevladine organizacije, na juče održanoj onlajn pres konferenciji.

“Svakom učesniku projekta izradićemo profesionalne promotivne video sadržaje i štampati kataloge koji će biti ponuđeni njihovim potencijalnim kupcima. Takođe, imaće priliku da svoje usluge i proizvode promovišu i putem našeg univerzalnog web sajta", istakao je Đukić, podsjećajući da kreativna industrija predstavlja skup ekonomskih aktivnosti posvećenih kreiranju i korišćenju znanja i informacija u svim sferama društva.

“Ovaj sektor je poznat i kao kreativna ekonomija ili kulturna industrija i predstavlja kombinovanje elemenata kreativnosti i biznisa u cilju ostvarivanja ekonomskog razvoja. Obuhvata izdavačku djelatnost, štampane i elektronske medije, grafičku, muzičku i filmsku industriju, IT sektor i razvoj softvera, marketing, modu, stare zanate i sl.”, naglašava Đukić.

Bjelopoljac Ramo Ćatović nije krio zadovoljstvo što je jedan od učesnika u projektu, budući da, kako je rekao, ima petnaestogodišnje iskustvo u sektoru kreativnih industrija, odnosno, u video i multimedijalnoj produkciji.

 

Izvor i foto: Nevladina organizacija Multimedijal Montenegro  

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE