Završen projekat "Biraj život - ne vozi pijan" NVO Novi poredak

NVO "Novi poredak" proteklih mjeseci realizovala je projekat "Biraj život-ne vozi pijan", čiji je cilj edukacija srednjoškolske omladine o štetnim posljedicama zloupotrebe alkohola i psihoaktivnih supstanci u saobraćaju, kazala je profesorica psihologije Danka Gurešić.

Predstavljajući projekat na programu Radija Bijelo Polje, ona je istakla da su projektom osim bjelopoljskih, bili obuhvaćeni i srednjoškolci u Mojkovcu i Kolašinu.

“U srednjim školama u ove tri opštine, održano je više informativno-edukativnih radionica a učenici su imali priliku da slušaju o pogubnim posljedicama alkohola i psihoaktivnih supstanci u saobraćaju, kako po pojedinca tako i po čitavo društvo. Predavanja su realizovana u formi prezentacija i video-klipova. Takođe, volonteri ove nevladine organizacije u više navrata dijelili su informativne flajere i brošure, kako bi informisali javnost o ovom problemu, koji uzima sve više maha kod mladih. Projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crna Gore i trajao je šest mjeseci”, istakla je profesorica Gurešić.   

Osim nje, predavač na informativno-edukativnim radionicama bio je i diplomirani inženjer saobraćaja, Muris Dobardžić.

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto I video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE