Humanitarna organizacija LDS Cherities ostaje partner bjelopoljskom Crvenom krstu

Predstavnici američke humanitarne organizacije LDS Cherities posjetilii su juče Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Bijelo Polje i sa njenim čelnicima razgovarali o daljem nastavku saradnje.

Poseban akcenat bio je na već započetim projektima koji se odnose na nabavku računarske i druge opreme za škole na teritoriji bjelopoljske opštine, kao i nabavku humanitarne pomoći za sugrađane u stanju socijalne potrebe.

"Trud i zalaganje za projekte koje sprovode kako bi pomogli svojim sugrađanima za nas su samo obaveza više da sa svojim humanistima i misionarima damo dodatni doprinos njihovoj realizaciji”, kazao je regionalni direktor za Crnu Goru Weyn Jonson.

Posebno je pohvalio aktivnosti Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje na terenu, a u cilju ublažavanja posljedica Covid 19 virusa.

“Ono što ja mogu da obećam jeste da će ova organizacija i u narednom periodu imati našu punu podršku za sve aktivnosti", poručio je Jonson.

Jučerašnji sasatanak, prema riječima koordinatora opštinskog Crvenog krsta Mašana Živkovića, bio je prilika da se zahvale humanitarnoj organizaciji LDS Cherities za sve što su uradili za naš grad u protekle dvije godine.

"Predstavili smo im nove projekte za koje očekujemo podršku američkih prijatelja, a vjerujem da će nam pomoći i u realizaciji projekata koje smo zbog pandemije koronavirusa morali da stopiramo”, kazao je Živković, dodajući da su i mladi misionari LDS Cherities-a imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima Crvenog krsta, misijom i svim onim što ova organizacija sprovodi na terenu.

Tokom posjete Crvenom krstu, predstavnici LDS Cherities-a su obišli Osnovnu školu "Braća Ribar" u Zatonu kojoj su u martu mjesecu donirali vrijednu računarsku opremu.

Izvor: PR TIM Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje