Dr Erović: Sve je spremno za vakcinaciju, prioritetni korisnici Doma starih i zdravstveni radnici (video)

U bjelopoljskom Domu zdravlja uskoro će početi vakcinacija protiv korona virusa a prioritet će imati rizične grupe stanovništva, kazala je dr Ifeta Erović, specijalista higijene, ističući da će imunizacija biti organizovana u skladu sa smjernicama Instituta za javno zdravlje.

Gostujući u emisiji “Tajne zdravlja”, Radija Bijelo Polje, dr Erović je potvrdila da je sve spremno, kako bi se ta procedura što lakše sporovela, bez gužvi i panike.

“Obaveza svih domova zdravlja jeste da na što bolji način organizuju imunizaciju, odnosno, da pripreme prostor, ekipu medicinskih radnika i ljekara  koja će biti zadužene za vakcinaciju, sačine  spisak zainteresovanih pacijenata, vodeći pri tom računa da se ne prave gužve, i da se taj proces odvija  što efikasnije. To je osnovna preporuka Instituta za javno zdravlje na koju treba da obratimo pažnju. Vakcinacija je na dobrovoljnoj osnovi, i svi koju budu željeli moći će da se vakcinišu. Iako trenutno nemamo dovoljne količine u narednom periodu  očekuje se veća pošiljka vakcina, što će omogućiti masovniju imunizaciju stanovništva. Spremna je i ekipa koja će to da radi, tako da u svakom pogledu zadovoljavamo propisane standarde, istakla je dr Erović.

Naglašava da će punkt  biti u Domu zdravlja, a vakcinacija će se obavljati od 08 do 21 h, radnima danima. Zainteresovani građani vakcinaciju treba da zakažu putem  call centra, na telefon 069-250-261, saopštavajući ime i prezime, JMBG, kao i ime i prezime izabranog doktora kod kojeg je pacijent registrovan, a o terminu vakcinacije biće bagovremeno obaviješteni. Prioritet će imati korisnici Doma starih, zdravstveni radnici, lica starija od 80 godina, osobe sa invaliditetom i dr.

Repriza emisije “Tajne zdravlja” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: TanjaDangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Montaža i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE