Novo terensko vozilo za bjelopoljsku Službu zaštite i spašavanja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore doniralo je Opštini Bijelo Polje terensko vozilo marke Dacia Duster sa kompletnom opremom.

Lokalna samouprava odlučila je da ovu donaciju preusmjeri Službi zaštite i spašavanja, čime je dodatno unaprijeđen vozni park jedne od važnijih službi u našem gradu.

“Ovo vozilo ćemo koristiti u operativnim aktivnostima naše službe, ali i prilikom zaštite stanovništva od prirodnih nepogoda, u prvom redu poplava, odrona i klizišta, ali i požara i drugih vanrednih okolnosti koje se mogu dogoditi”, kazao je za Radio Bijelo Polje rukovodilac Službe zaštite i spašavanja, Milonja Rakonjac.

On je zahvalio na ovoj donaciji i kazao da se nada da će ih biti još u narednom periodu.

Rakonjac je napomenuo i da ovih dana imaju veliki broj intervencija na gašenju požara, te je apelovao na građane da se suzdrže od paljenja na otvorenom prostoru.

“Svakodnevno imamo dvije, tri intervencije, zato molimo građane da budu pažljivi, jer se požari šire velikom brzinom i ne mogu ih kontrolisati, a šteta može biti velika”, istakao je rukovodilac bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Služba zaštite i spašavanja

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE