Tri OSI dobile posao u okviru projekta "Zajedno do posla“ (video)

Tri osobe sa invaliditetom dobile su posao u okviru projekta ,,Zajedno do posla“, koji je Dom starih realizovao u partnerstvu sa Opštom bolnicom.

Rezultati projekta predstavljeni su danas na završnoj konferenciji, a prema riječima koordinatorke projekta, Marijane Smolović, sve aktivnosti uspješno su sprovedene.

,,Osam osoba sa invaliditetom je obučeno i radno angažovano u Domu starih i Opštoj bolnici. Pri odabiru kandidata prioritet smo dali ženama. Od osam odabranih lica  sa invaliditetom, njih četvoro je odmah zaposleno i to tri lica na radnom mjestu higijeničar/ka i jedno na radnom mjestu domar-ložač, dok je za njih četvoro bila potrebna dodatna obuka od dva mjeseca, za radno mjesto vešer/ka, kroz program osposobljavanje za rad kod poslodavca“, kazala je Smolović, i dodala da je Dom starih prvi put realizovao projekat grant šeme Zavoda za zapošljavanje.

Naglašava da su još više ponosni na uspješnost projekta, sobzirom na to da je realizovan u periodu epidemije korona virusa.

,,Aktivnosti ovog projekta dodatno su motivisale lica sa invaliditetom za dalje traženje i zaposlenje. Nakon završetka projekta tri OSI nastaviće svoj radni angažman, i to, dvoje u Domu starih i jedno u bolnici, na period od devet mjeseci“, kazala je Smolović.

Samostalna savjetnica u Birou rada Bijelo Polje, Jadranka Rakonjac, kazala je da je projekat ,,Zajedno do posla“ vrijedan 55 933,38 eura.

,,Zavod za zapošljavanje učestvovao je sa 49 948,51 eura, dok je preostali iznos obezbijedio izvođač na projektu. Sve aktivnosti su izvršene u predviđenom roku, tako da upućujem čestitke svima koji su bili uključeni u projekat, anadam se, da ćemo i narednom periodu imati još uspješniju saradnju. Zahvlanost upućujem i kandidatima koji su pokazali visok stepen odgovornosti i spremnosti za rad, i vjerujem da će stečeno znanje koristiti i onim korisnicima koji se vraćaju na evidenciju Biroa rada“, dodala je Rakonjac na današnjoj konferenciji.

PR Opšte bolnice, Milan Veličković, izrazio je zadovoljstvo učešćem na projektu u ime  partnerske ustanove.

,,Četiri lica su obučavana kod nas u bolnici, dva na mjesto vešer/ka, jedno lice ložač/domar dok je jedan korisnik bio na mjestu higijeničar/ka. Svi oni su opravdali očekivanja, i ispunili ono što je bilo planom definisano. Ugovorom smo se obavezali da jedno lice zaposlimo na period od devet mjeseci, sa mogućnošću produženja“, kazao je Veličković.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE