,,Omladinac“ već dvije decenije uspješan na crnogorskoj fudbalskoj sceni (video)

Klub ,,Omladinac“ već dvije decenije uspješan je na fudbalskoj sceni Crne Gore, a tokom svih tih godina iznjedrio je veliki broj uspješnih i proslavljenih fudbalera.

U emisiji ,,Sport klub“, Radija Bijelo Polje, predsjednik i trener ovog kluba, Šćepan Đalović, kazao je da je klub osnovan na inicijativu pokojnog profesora Božidara Boška Čarapića i profesora fizičke kulture Stojana Njanja Ivezića.

,,Kasnije je klub preuzeo sin pokojnog Čarapića, ja sam bio tada njihov član. Rano sam  završio fudbalsku karijeru, položio za trenersku licencu i uključio se u rad kluba posljednje tri godine. Rijetkost je da privatni klub postoji 20 godina, i da se u ovim uslovima održi. Veliki problem je to što nemamo teren, ali nadam se da je Lokalna samouprava krenula u poduhvat da riješi pitanje terena, jer je to važno za naš grad, fudbalske radnike ali i za sve ljubitelje ovog sporta“, dodao je Đalović.

Podsjeća da je fudbalski klub ,,Omladinac“ osnovan sa ciljem uključivanja što većeg broja djece koja će se baviti fizičkim aktivnostima, ali i u cilju sportske edukacije mladih igrača, uzrasta od 6 do 14 godina.

Zbog pandemije korona virusa broj igrača se smanjio, kaže Đalović, pa sada klub broji oko 50 članova.

,,Zadnja dva mjeseca treniramo u fudbalskom centru Betis, i sali Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović, a nekad i na teren Vunarskog. Kada je prvenstvo, utakmice igramo u Mojkovcu, što je za nas veliki hendikep i problem, ali ljubav i želja ne daju nam da odustanemo.

Dodao je da se fudbaleri u kategoriji petlići  takmiče u Sjevenoj regiji, dok se cicibani, još uvijek ne takmiče. Uslovi u kojima treniraju, kaže Đalović, dosta su skromni.

O kvalitetu rada fudbalskog kluba ,,Omladinac“, najbolje govore rezultati i veliki broj igrača koji su prve fudbaske korake stekli u “Omladincu”, a zatim prošli kroz mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore i ostvarili inostrane karijere.

Na pitanje, koliko je teško raditi sa djeom, Đalović je kazao da kada radite ono što volite – ništa nije teško.

,,Ovaj posao se radi iz ljubavi, trudimo se da usmjerimo djecu, da budu dobri ljudi, naučimo ih lijepom ponašanju, ophođenju i poštovanju pravila“, navodi on.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE