Predstavom ,,One su htjele nešto sasvim drugo” nikšićki glumci ukazali na sve učestalije vršnjačko nasilje

Glumci Akordovog omladinskog teatra iz Nikšića izveli su sinoć, na Festivalu dramskih amatera, komad ,,One su htjele nešto sasvim drugo”, a prema riječima reditelja  Dragana Kneževića, riječ je o teškoj priči, koja nosi snažnu poruku.

,,Prema reakcijama publike vidio sam da su uživali, ali da im je istovremeno, bilo i teško. Predstava  govori o vršnjačkom nasilju, koje je itekako zastupljeno u Crnoj Gori, ali i u regionu. Ovo je jedna opominjuća priča, fantastičnog teksta Milene Depolo, koja je upotpunila utisak o ovoj problematici. Mnogo je bolje da mladi pogledaju predstavu, negoli  da slušaju predavanja ili TV emisije o nasilju, jer, gledajući vršnjake koji na sceni prikazuju sve probleme vršnjačkog nasilja, uvjeren sam da će im to otvoriti oči, i ukazati na ono, što nikada ne bi trebalo da rade”, naveo je Knežević, uvjeren, da su glumci zadovoljili ukuse bjelopoljske publike.

Sumirajući utiske sa predstave, glumac Vaso Lalićević, kazao je da su izvođenjem predstave htjeli da ukažu na probleme današnjice. Kazao je, da je u svom okruženju poznavao vršnjaka koji je počinio ,,zločin”.

,,Postojala je veza sa stvarnošću, imali smo i nemili slučaj koji je zadesio našeg člana, tako da su to sve situacije na koje smo htjeli da ukažemo i otvorimo oči mladima. Pozorište je način da ljudima pokažemo kakva nam je stvarnost, jer nije sve baš lijepo i fino”, dodao je Lalićević.

Mlada glumica Andrea Drašković, u okviru današnjeg razgovora, kazala je da društvo treba da reaguje na probleme nasilja.

,,Tumačila sam lik djevojke Kristine, koja je iskompleksirana, i na monstruozan način povređuje djevojčicu bez posebnog razloga. U suštini, lik Kristina  je zapravo jedna nesrećna djevojka, koja nije imala ljubav i pažnju. Jeste bilo teško, ali smo zadovoljni izvođenjem”, dodala je Andrea.

Ana Badnjar najmlađi je član Akordovog omladinskog teatra. Sa  13 godina tumačila je zahtjevan lik u predstavi, i kazala da je zadovoljna kako je sve izgledalo.

Razgovor o predstavio vodio je novinar i publicista Vanja Kovačević. 

Autorka i foto: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.