Adaptacija poligona OŠ “Marko Miljanov” dodatan impuls razvoju školskog sporta (video)

Adaptacijom i rekonstrukcijom sportskog poligona u dvorištvu OŠ “Marko Miljanov” zaokružen je investicioni ciklus ulaganja  u školsku sportsku infrastrukturu  i dat dodatan impuls razvoju školskog sporta, poručio je direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić.

On je tokom obilaska terena u dvorištvu OŠ “Marko Miljanov” istakao da ovakvim aktivnostima žele da podstaknu mlade da se bave sportom, pružajući im kvalitetne uslove za to.

„Adaptirali smo i ove terene, donirali komplet golnih konstrukcija, popravili košarkašku konstrukciju, donirali košarkaške table i obruče, a zaposleni u Centru za sport i rekreaciju bili su vrijedni i ocrtali su i teren za mali fudbal, rukomet, kao i teren za košarku. Zato pozivam djecu i mlade iz ovog naselja da ljetni raspust provedu upravo na ovom ogralištu, jer sada imaju sve uslove za sportske aktivnosti i rekreaciju“, kazao je direktor Centra za sport i rekreaciju.

Maslovarić je podsjetio i da je Opština Bijelo Polje značajnim sredstvima ranije pomogla rekonstrukciju fiskulturne sale OŠ „Marko Miljanov“, dok je Centar za sport i rekreaciju donirao kompletnu opremu za održavanje nastave fizčkog vaspitanja i podržao osnivanje Školskog sportskog društva.

U ime nastavnika iz aktiva fizičkog vapsitanja i Školskog sportskog društva, zahvalio se profesor Damir Delić, koji je istakao da će adaprirani sportski poligon u znatnoj mjeri poboljšati kvalitet izvođenja nastave fizičkog vaspitanja, a mještanima će služiti kao mjesto za rekreaciju i druženje.

„Veliku zahvalnost dugujemo predsjedniku MZ Gornji Grad, Mervanu Gušimiroviću i direktorici škole Jasmini Kalić, koji su bili inicijatori da se uredi poligon naše škole. Takođe, posebno smo zahvalni direktoru Centra za sport i rekraciju, Marku Maslovariću, koji je obezbijedio sredstva za uređenje sportskog poligona i koji je u  nekoliko navrata podržao rad našeg Školskog sportskog društva“, kazao je profesor Delić.

Predsjednik MZ Gornji Grad, Mervan Gušmirović, kazao je da je imaju sjajnu saradnju sa menadžmentom OŠ „Marko Miljanov“ i Centrom za sport i rekreaciju, te da to potvrđuje i adaptacija ovih sportskih poligona.

„Ovaj teren je inače radila naša mjesna zajednica još prije desetak godina,  ali je došlo vrijeme da se rekonstruiše. Ovom investicijom smo doveli teren u funkcionalno stanje, pa se nadam da će škola svojim aktivnostima omasoviti sport, jer sada postoje uslovi za to. Vrlo brzo završavamo i tribine koje će upotpuniti ovaj teren, a s obzirom na to da imamo i reflektore, sada će biti pogodan i za organizaciju turnira na lokalnom nivou“, kazao je Gušmirović.

Uređenju sportskih terena u dvorištu OŠ „Marko Miljanov“ posebno su se obradovala djeca, što je potvrdio i Ljubomir Jocović, inače košarkaš Jedinstva i učenik ove škole.

„Predsotojeće dane raspusta ću provoditi upravo ovdje, zajedno sa drugarima i jako smo srećni što konačno imamo ovakav sportski teren“, kazao je Ljubomir.

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić