Etno katun Rmandić "utočište" za ljubitelje prirode i bijeg od gradske gužve (video)

Velimir  Rmandić, vlasnik „Etno katuna Rmandić“, prije više od deceniju, odlučio je da na svom imanju u selu Dobrinje, izgradi bungalove i otpočne bavljenje seoskim turizmom. Danas je to „utočište“ za sve, koji žele odmor u prirodi, daleko od gradske buke i asfalta.

Gostujući u emisiji „Turističke atrakcije Bijelog Polja“ Radija Bijelo Polje, Velimir je ispričao, da se na taj korak odlučio savim slučajno.

 „Sve je to počelo spontano, prije desetak godina, kada smo došli na ideju da na našem katunu u Dobrinju izgradimo bazen oko kojeg bi se naše  društvo  okupljalo,  družilo, provodilo ljetnje dane. Brat i ja smo uložili novac, a uz pomoć seoske omladine napravili smo bazen a onda i jedan bungalov, da bismo imali gdje i da prenoćimo, kad ostanemo na katunu. Kasnije je to sve krenulo. Sljedeće godine smo napravili još tri kolibe i naredne još tri, tako da danas, na našem katunu ima šest komfornih dvokrevetnih  bungalova sa kupatilom, u kojima dočekujemo goste. Pored  velikog bazena, na katunu postoje i dva sportska terena, za fudbal i odbojku, tako da gosti mogu i da se rekreiraju, a ukoliko izraze želju, vodim ih i u obilazak okoline, u obližnju planinu gdje  imaju mogućnost da beru šumsko voće i pečurke.  Takođe, gostima nudimo i domaću hranu, najčešće kačamak, cicvaru, razne pite, sir i druge mliječne proizvode, a svi proizvodi su sa našeg ili susjednih imanja. Organizujemo po želji i ekskurzije, obilazak okolnih planina, jezera, manastira, rafting na rijeci Tari, i drugo“, ističe Rmandić.

Repriza emisije “ Turističke atrakcije Bijelog Polja ” biće emitovanana programu Radija BijeloPolje, večeras od 20:15 časova

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE