Adaptirani i sportski tereni u Rasovu

U cilju daljeg unapređenja sportske infrastrukture u Bijelom Polju, Centar za sport i rekreaciju rekonstruisao je i adaptirao i terene u Rasovu, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor te ustanove, Marko Maslovarić.

On je istakao da je dobra sportska infrastruktura preduslov za razvoj i rekreativnog i profesionalnog sporta, te da čine sve kako bi djeci i mladima obezbijedili što kvalitetnije uslove za bavljanje sportom.

„Ovo je samo još jedan u nizu adaptiranih terena u posljednih nekoliko mjeseci i to sa ciljem da omladinu vratimo na sportske poligone. Ovoga puta donirali smo komplet golnih konstrukcija, košarkaške table i obruče, a ocrtali smo i teren za mali fudbal, rukomet, kao i  za košarku“, kazao je direktor Centra za sport i rekreaciju.

Maslovarić je naglasio i da je nephodan kontinuirani rad na polju sportske infrastrukture, čemu će i u narednom periodu biti posvećeni, kako bi podstakli mlade da se bave sportom i rekreacijom.

„To je ključno za omasovljavanje sporta i dobijanje veće baze za sportkse klubove, ali i zdravo društvo uopšte“, podvukao je on, najavljujući da će uskoro, takođe u saradnji sa Opštinom, biti rekonstruisan i teren u Sutivanu.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Opština Bijelo Polje