18. IFTO: Koncert KUD-a ,,Tekstilac“ ispratili brojni sugrađani (video)

Koncert Kulturno-umjetničkog društva ,,Tekstilac“ održan je danas na gradskom trgu u Bijelom Polju, u okviru 18. Festivala tamburaških orkestara, koji počinje zvanično večeras.

Nakon svečanog defilea centrom grada, članovi KUD-a ,,Takstilac“ odigrali su četiri koreografije, i to prvi put u okviru Festivala tamburaških orkestara.

,,Danas su se predstavili prvi i dječji ansambli kao  i mlađi početnici, i ovom prilikom želim da  zahvalim svima koji su igrali, a onima, koji nijesu mogli nastupiti, zbog epidemioloških razloga, dugujem izvinjenje.  Današnjim defileom pokušali smo da prezentujemo naše Društvo. S obzirom na to da prvi put nastupamo u okviru  Festivala tamburaških orkestara, uvjeren sam da će saradnja biti nastavljena i u budućem periodu“, kazao je rukovodilac Kulturno-umjetničkog društva ,,Tekstilac“, Emir Mehonjić.

Istakao je da su se članovi KUD-a danas predstavili igrama iz Crne Gore, Srbije i Sandžaka.

,,I sjutra, u istom terminu, nakon  defilea gradom,  predstavićemo se sa četiri nove koreografije. Prisutni će, nadam se, uživati u vlaškim i šopskim igrama, igrama iz Leskovca i Makedonije. Vjerujem da će nas sugrađani podržati i sjutra u ovolikom broju kao danas“, navodi Mehonjić.

Podsjetimo, Festival tamburaških orkestara održava se u Bijelom Polju, 30. i 31. jula.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.