IRF podržao crnogorsku privredu sa 1,4 milijarde eura

Investiciono-razvojni fond do sada je crnogorsku privredu podržao sa 1,4 milijarde eura, saopštila je na današnjem Biznis forumu u Bijelom Polju, izvršna direktorica fonda, Irena Radović.

“Investiciono-razvojni fond od svog osnivanja 2010. do danas ima veoma važnu ulogu na finansijskom tržistu Crne Gore.Ovaj fond je u prethodnom periodu podržao crnogorsku privredu sa 1,4 milijarde eura, a jedan od ključnih ciljeva je uravnotežen i održiv ekonomski razvoj, pa je u sjever i opštine ispod prosječne vrijednosti indeksa razvijenosti u CG, uloženo 394 miliona. Takođe, samo za očuvanje tekuće likvidnosti preduzeća u COVID godini plasirao je 260 milionaeura ”, navela je Radović.

Ona je podsjetila da IRF u svojoj ponudi ima 38 kreditnih linija.

"Poseban akcenat i senzibilnost IRF ima prema osjetljivim kategorijama, kao što su žene i mladi u biznisu, visokoškolci sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, tehnološki viškovi, početnici u biznisu, za koje postoji set kreditnih linija sa najpovoljnijim uslovima sa kamatnim stopama 0-3%", dodala je ona.

Radović je pozvala dijasporu da ulaže u Crnu Goru.

“Posebno smo ponosni što smo danas ovdje i što imamo priliku da pozovemo i dodatno ohrabrimo našu dijasporu da ulaže u realizaciju projekata u Crnoj Gori, stvarajući tako uslove za dalji napredak crnogorske privrede i otvaranje novih radnih mjesta”, poručila je direktorica Investiciono-razvojnog fonda.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić