Komunalci spremni za zimu - oprema servisirana, obezbijeđeni so i rizla (video)

U Komunalnom preduzeću “Lim” spremno dočekuju predstojeću zimu jer su na vrijeme obavljene sve pripreme i a dovoljne količine rizle već su dopremljene do kritičnih  tački na teritoriji opštine, kazao je Senad Pačariz, rukovodilac radnih jedinica u Komunalnom preduzeću “Lim”.

Gostujući tim povodom u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, Pačariz naglašava da je u toku dodatna priprema opreme, potrebne za upotrebu na lokalnim putnim pravcima, saobraćajnicama i grdskim trotoarima.

“Ti radovi se zasnivaju uglavnom na dorađivanju  ili izmjeni pojedinih djelova opreme koja se tretira kao potrošni  material  koji zahtijeva zamjenu. To ide veoma lagano i mi to radimo  u hodu, dok traje proces rada i  kada je zima u punom jeku”, ističe Pačariz.

Govoreći o stanju zimske mehanizacije, koja je prije nekoliko godina zanovljena specijalnim vozilom za rad na terenima na kojima postojeća mehanizacija nije mogla biti angažovana, Pačariz podsjeća da je sve odrađeno u saglasnosti sa lokalnom samoupravom kao osnivačem komunalnog preduzeća i Sekretarijatom za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

“Obnovili smo vozni park specijalnim dodacima, tako da možemo da intervenišemo na lokalnim putnim pravcima gdje ranijih godina to nijesmo mogli. Sada smo bolje opremljeni i na stanju imamo i građevinske mašine koje se mogu upotrijebiti za čišćenje snijega i leda a imamo i specijalne mašine-kamione snjegočistače.  Imamo četiri građevinske mašine različitih tipova i snage a imamo pet snjegočistača koji mogu da se angažuju svakog momenta”, naglašava Pačariz.

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić