Sjutra akcija dobrovoljnog davanja krvi

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje i Klub dobrovoljnih davalaca krvi, organizuju sjutra, u periodu od 9 do 13 časova, akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Cilj ove, kao i svih akcija koje organizuju, jeste podizanje svijesti građana o važnosti obezbjeđivanja sigurnih količina krvi, kao i važnosti povećanja dobrovoljnog, nenamjenskog davalaštva krvi, saopštili su iz bjelopoljskog Crvenog krsta.

“Pozivamo sve relevantne subjekti, privredne i društvene, da pokažu društvenu odgovornost i da se odazovu akciji, kako bi zajednički obizbijedili sigurne količine zdrave krvi, naročito u doba pandemije koronavirusa. Slogan ove akcije ‘Daj krv spasi život. Svaki davalac krvi je heroj’ dovoljno govori o značaju dobrovoljnog davanja krvi, a poseban fokus ove akcije je na mladim ljudima, jer su u mnogim zemljama upravo inicijtori ovakvih aktivnosti", navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Bijelo Polje, Vlado Tomović, apelovao je na sve sugrađane, dobrovoljne davaoce krvi, studente, sportiste, zdravstvene, prosvjetne radnike da se odazovu i doniraju tečnost koja život znači.

"Veoma je važno da se odazovemo u što većem broju kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi za sve sugrađane kojima je ona potrebna", poručio je Tomović.

Izvor: PR Tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje

Tekst objavila: Sanja Dulović