Joksimović: Biznis usklađen sa prirodom dogoročan i održiv (video)

Biznis uskađen sa prirodom dugoročan je i održiv, poručio je Goran Joksimović iz nevladine organizacije "Centar za preduzetništvo“, predstavljajući rezultate projekta "Crna Gora, moja zelena domovina 2“.

U emisiji "Eko zona“, Radija Bijelo Polje, Joksimović je kazao da su ovakvi projekti veoma važni za zaštitu životne sredine, i podizanju svijesti kod građana.

"Posebno nam raduje činjenica da sve veći broj mladih shvata značaj održivog razvoja, vezanog za ekologiju i zelenu ekonomiju. Projekat "Crna Gora, moja zelena domovina 2“, bio je samo priča i nastavak svih naših aktivnosti realizovanih prethodnih godina, ali naravno, bez podrške brojnih organizacija ne bismo uspjeli u svojoj misiji“, kazao je Joksimović, podsjećajući da je misija ove NVO doprinos razvoju i unapređenju preduzetništva, unapređenju održivog razvoja i zelene ekonomije, sve, kako je dodao, povezano sa ekologijom.

Projekat "Crna Gora, moja zelena domovina 2" Centar za preduzetništvo realizovao je u saradnji sa NVU Klub kulture, a uz podršku Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje.

"Povod za sva dešavanja bilo je obilježavanje 30 godina donošenja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori. Organizovali smo video konkurs o ljepoti šumskih predjela, na koji je pristiglo 18 radova, to je ujedno i bila završna manifestacija. I zahvalan sam svim organizacijama koje su nam pružale podršku tokom realizacije“, istakao je Joksimović.

U okviru projekta "Crna Gora, moja zelena domovina 2“, organizovali su i više akcija pošumljavanja.

Pored ovog projekta, NVO "Centar za preduzetništvo“, u saradnji sa brojnim organizacijama realizuje i niz drugih projekata, a kako je kazao Joksimović, u narednom periodu imaju slične planove, a sve u skladu sa strateškim dokumentima organizacije.

"Nadam se da ćemo u narednom periodu kao društvo mijenjati navike i ambijent u kojem živivmo, pogotovo mladi, jer zaista, oni su pokretačka snaga društva“, zaključuje on.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.