Raičević: Nadamo se skorijoj rekonstrukciji glavnog puta kroz naselje (video)

Rekonstrukcija glavnog puta kroz naselje Nedakusi u dužini od kilometer i po, jedan je od prioriteta u narednom periodu, kazao je predsjednik Savjeta MZ Nedakusi, Željko Raičević, gostujući u emisiji “O mjesnim zajedicama”, Radija Bijelo Polje.

“To je prvi i glavni prioritet infrastrukture Nedakuse i taj glavni put je “rak-rana” čitavog naselja.  Sa  njegovom izgradnjom i adaptacijom, mi  bismo, praktično, uradili i ostalu  infrastrukturu koja  prati jednu modernu saobraćajnicu. Poboljšale bi se usluge vodovoda, telekomunakcija,struje, bezbjednost stanovnika. Zbog toga, svake godine to kandidujemo za Program uređenja prostora kao prvi prioritet.  Izgradnja osnovne škole, kanalizacione mreže kroz Nedakuse,  javne rasvjete, vodovoda za 300 domaćinstava - koji je bio “utopija” za građane i za koji se vjerovalo da se nikada neće uraditi, samo su neki od kapitalnih infrastrukturnih objekata koji su urađeni za vrijeme mandata aktuelnog  savjeta Mjesne zajednice. Ostalo je  da radimo na rješavanju glavnog puta za koji je urađen glavni projekat. Predstoji da se riješe imovinsko-pravni odnosi, što će najvjerovatnije,  negdje ići teže, negdje lakše, ali sam siguran da će Nedakušani shvatiti da je to dobro za sve, jer će Nedakusi kao naselje dobiti na značaju,  a povećaće  se  i  vrijednost imanja i domaćinstava. Nadam se, da  se tokom ove godine uđe u tu procedure, s obzirom na to da je Opština uradila glavni projekat i da on zaista izgleda dobro. Put će biti širok 6 metara, sa  pješačkim  stazama sa obje strane, pa, iako sam već siguran da nećemo riješiti problem parkiranja, imaćemo bolju putnu infrastrukturu, što svakako Nedakusima nedostaje”, naglasio je Raičević.

Osim rekonstrukcije glavnog puta, Raičević dodaje da planiraju i dogradnju podzemnog prolaza za pješake na glavnoj željezničkoj stanici, nastavak uređenja korita više potoka na području mjesne zajednice, sanaciju pješačkih i automobilskih propusta i podvožnjaka, i drugo.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15h.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija,audio obrada i montaža: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE