Radnici Komunalnog preduzeća ,,Lim“ od jutarnjih časova na terenu

Radnici i kompletna mehanizacija Komunalnog preduzeća ,,Lim“ od ranih jutarnjih časova su na terenu kako bi puteve u njihovoj nadležnosti  održali čistim i prohodnim za saobraćaj, kazao je u izjavi za Radio Bijelo Polje, rukovodilac radnih jedinica tog preduzeća, Senad Pačariz. On je podsjetio da je u posao uključena kompletna radna snaga i svih 16 mašina.

,,Na terenu smo  jutros od dva sata,  a snjegočistači  su upućeni  prema Bistrici, Kanjama, Grančarevu, Godijevu, Ivanju, Stožeru, Donjim i Gornjim Prijelozima, Sušici i Goduši.  Očišćeni su i usponi prema Džafića brdu, a čisti se i prema Lipnici, Livadicama i Zmincu, a mašine će poći i prema Cerovu“, dodao je on.

Pačariz je istakao da su ulice u gradu i prigradskim naseljima prohodne.

,,Čistimo i bočne ulice, posipamo so i rizlu, a započeli smo i čišćenje ostalih lokalnih putnih pravaca koji su u našoj nadležnosti. Veći je broj radnika angažovan je u gradu na održavanju stepeništa, staza i prilaza, kako bi osigurali bezbjednost sugrađana.  Intenzitet snijega je dosta jak, tako da se trudimo da sve puteve koji su u nadležnosti našeg preduzeća pravovremeno i očistimo“, naveo je Pačariz.

Još jednom je podsjetio  da nekategorisani makadamski putevi nijesu u nadležnosti Komunalnog preduzeća ,,Lim“.

,,Briga o nekategorisanim putevima je u nadležnosti  mjesnih zajednica. No, bez obzira na to, uvijek smo spremni da izađemo u susret građanima koji su nam se obatili zbog smrtnih slučajeva i očistimo snijeg tamo gdje je neophodno“, kazao je    je Pačariz.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.