Danas oblačno, tokom noći padavine

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, tokom prvog dijela dana uglavnom suvo, dok je u popodnevnim satima i tokom noći povremeno moguća kiša, ponegdje i pljusak i grmljavina.Kako su naveli Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u sjevernim, kao i višim centralnim i planinskim predjelima na jugu, očekuje se susnježica i snijeg.Vjetar će biti umjeren do jak, ponegdje na udare veoma jak, sjeverni i sjeveroistočni.Jutarnja temperatura vazduha od šest ispod nule do šest, najviša dnevna od četiri ispod nule do 13 stepeni.

U većem dijelu Crne Gore saobraća se po suvim putevima, dok je u višim planinskim predjelima moguća pojava poledice.Vidljivost je po kotlinama mjestimično smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMS).Upozorava se da na dionicama koje prolaze kroz usjeke ima sitnih odrone."Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje", navode iz AMS.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražio je 36 sugrađana, dok je dežurna ekipa četiri puta intervenisala na terenu.

Snabdijevanje električnom energijom na području bjelopoljske opštine je uredno, a za danas nema planiranih radova na mreži, niti najavljenih isključenja, saopštili su iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema.

Lokalni i međunarodni vozovi saobraćaju jutros po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske stanice.