Merkator advertising u saradnji sa partnerima, obradovao onkološke pacijentkinje NVO Veritas CG

Povodom Osmog marta, štamparija Merkator advertising, u saradnji sa Barmahalom iz Rožaja, Diferentom iz Podgorice i Igorom Papićem, donirala je članicama nevladine organizaije Veritas CG avio aranžmane za Istanbul. Putovanje je još jedna u nizu donacija Merkatora ovom udruženju žena oboljelih od karcinoma.

Filantropija kao nesebično davanje osobe za druge, pruža osjećaj zadovoljstva i olakšanja, zbog toga što smo učinili nešto dobro, kazao je direktor Merkator advertising Nermin Omerhodžić.

"Nesebičan rad, zalaganje i požrtvovanost ovih divnih žena iz Udruženja Veritas, motiviše me da im pomognem u osnaživanju njihovih potencijala i borbi za bolji položaj onkoloških pacijenata u društvu”, naglasio je Omerhodžić, dodajući, da očekuje da će njegov primjer slijediti i drugi.

Iz NVO Veritas CG su istakli da je Merkator advertising jedna od rijetkih kompanija koja vodi računa o onkološkim pacijentima, i koja je ovoj organizaciji ogromna podrška i glavni donator od osnivanja, te im na ovaj način neizmjerno zahvaljuju.

"Mi ne dobijamo sredstva iz budžeta. Sve radionice, seminare, predavanja, organizujemo zahvaljujući pomoći dobrih ljudi i kompanija širom Crne Gore, a naš glavni oslonac, vjetar u leđa i podsticaj, je upravo štamparija Merkator i Nermin Omerhodžić", kazala je izvršna direktorica NVO Veritas CG, Vesna Topović.

NVO Veritas CG osnovana je prije dvije godine u cilju osnaživanja zdravstva u našoj zemlji, sa naglaskom na Institut za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore.

Saopštenje i foto: NVO Veritas CG

Tekst objavila: Eldina Bećrović