U susret Danu žena održan seminar za preduzetnice

Povodom 8. marta, Dana žena,  Kancelarija za rodnu ravnopravnost organizovala je seminar za žene preduzetnice, koje su u prethodne tri godine dobijale sredstava kroz programe Opštine Bijelo Polje.

Ovaj sastanak, kako su saopštili iz Kancelarije za rodnu ravnopravnost, oragnizovan je u cilju unaprjeđenja znanja i kompetencija žena preduzetnica.

“Kao što je poruka ovog praznika -  ravnopravna zastupljenost žena u društvu, tako je i cilj sastanka unaprjeđenje znanja, kompetencija i edukacija preduzetnica, zatim razmjena iskustava, finasijska održivost, marketing, umrežavanje i ostale bitne komponente za razvoj i konkurentnost biznisa u cilju ekonomskog osnaživanja žena, porodice i društva u cjelini”, kazali su iz te opštinske kancelarije.

Sastanku je prisustvovala i predsjednica Skupštine, Nemša Omerhodžić, koja je ukazala na značaj i neophodnost  većeg prisustva žena u svim društvenim strukturama. Ona je istakla i važnost programa finansijske podrške koje Opština Bijelo Polje dodjeljuje za žensko preduzetništvo, kao važan faktor u emacipaciji cijele zajednice.

U ime Kancelarije za rodnu ravnopravnost prisutne je pozdravila Almasa Rizvanović, koja ih je i upoznala sa sadržajem Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za period 2020. - 2024. godine.

Inače, seminar je vodila predsjednica Udruženja žena preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović, koja je upoznala polaznice i sa mogućnostima obezbjeđenja finasijske podrške sa nacionalnog nivoa, radi daljeg unapređenja biznisa.

Organizatori seminara su Almasa Rizvanović i Elvir Striković iz Kancelarije za rodnu ravnopravnost, dok je seminar finansijski podržan od Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

Izvor:bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanja Dulović