Delagić: ”Rokenrol je pronašao nas, ali i mi njega” (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Bjelopoljski rok sastav Alternaiva,koji čine: Hilmija Kurgaš (bas gitara i vokal), Hermin Delagić (gitara), Marko Đurđević (bubnjevi), Sead Salković (gitara) sve više skreću pažnju publike.

Svoje prve muzičke korake napravili su vrlo rano, a ljubav prema rokenrolu kasnije pretočili i u stihove. Ovi mladi entuzijasti stvaraju sopstvenu muziku i najavljuju svoj prvijenac već u maju sa kojim će, kako se nadaju, donijeti nešto novo i autentično.

Lijep razlog da u goste pozovemo jednog od članova tog muzičkog sastava Hermina Delagića.

Svoj rad predstavili 2019 godine u TV emisiji “Obrati pažnju” za RTCG, a zbog finansijske situacije, kasnije i koronavirusa, odlučili su da svoje radove predstave na youtube kanalu.

Delagić je kazao da tekstovima i muzikom podsjećaju na zlatno doba rokenrola, ali njihove pjesme nas istovremeno opomenju, navede na promišljanje.

“Ako se o problemima ne bude govorilo i pričalo neće doći ni do njihovog rješenja. Rokenrol je oduvijek bio buntovnička muzika, način da se kaže sve o čemu treba da se priča. Evo tekst pjesme “Car” velikog Rista Ratkovića za koju smo uradili muziku, govori o ratovima, stradanjima, isto to imamo i danas, što dokazuje da su vremena ista i nisu dobra ili loša, nego je stvar u ljudima, a rokenrol je taj koji “prstom upire” da bi skrenuli pažnju na problem” istakao je Hermin.

“Tekstovi naših pjesama nastaju spontano dok smo na probama. Po neki tekst ja sam napišem, ali desi se da svako od nas donese po jedan segment i tako nastane pjesma. Uglavnom pišemo devastiranom Limu, socijalnim problemima, svemu onome što nas muči“ kazao je Delagić.

Članovi Alternaiva benda dijele iste ideje, strasti prema muzici, životu. Za njih Hermin kaže da nisu kolege već prijatelji još iz najranijeg djetinjstva i, kako je istakao, uživanje je raditi sa njima.”Rokenrol je pronašao nas, ali i mi njega” istakao je Delagić.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević